Осъществен е сериозен пробив в сигурността на полицейската служба на

...
Осъществен е сериозен пробив в сигурността на полицейската служба на
Коментари Харесай

Пробив в сигурността на Европол - изчезнали са секретни хартиени документи

Осъществен е сериозен пробив в сигурността на полицейската работа на Европейски Съюз – Европол, заяви Българска национална телевизия с позоваване на онлайн изданието " Политико ". Уточнява се, че са изчезнали поверителни документи на високопоставени представители на институцията, вследствие на което в нея е настъпила рецесия.

Според " Политико " се е предполагало, че въпросната класифицирана информация е била съхранявана под ключ в вместилище надълбоко във вътрешността в постройката на щабквартирата на Европол в Хага, Нидерландия.

Пакет от документи от категория " строго поверително " обаче е липсващ предишното лято, сочи информация на изданието, което добавя, че от този момент европейската полицейска работа не може да разгадае мистерията.

Според информация за вътрешно прилагане, до която са достигнали от " Политико ", както и от диалози с някогашни и сегашни чиновници, в някакъв интервал преди септември 2023 година от упоменатото вместилище са били изнесени досиетата на книжен притежател на изпълнителната директорка на " Европол " Катрин де Бол и на други високопоставени представители на правоприлагащата организация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР