Осъждан за средна телесна повреда 77-годишен мъж е задържан и

...
Осъждан за средна телесна повреда 77-годишен мъж е задържан и
Коментари Харесай

Задържаха мъжа, заподозрян за зловещото убийство край село Новачене

О съждан за междинна телесна щета 77-годишен мъж е арестуван и упрекнат за убийството на К.С., на 58 г,. от село Новачене. Това заяви на брифинг административният началник на Окръжна прокуратура-София Наталия Николова на брифинг във връзка убийството в региона на с. Новачене, община Ботевград. 

В брифинга участваха още шефът на Областната дирекция на МВР-София старши комисар Тихомир Ценов и основен контрольор Михаил Наумов, шеф на бранш " Престъпления против личността " в Главната дирекция „ Национална полиция “.

Тялото на убития е разчленено и изгорено. Мотивът, съгласно проверяващите, е счепкване сред двамата поради часовник, благосъстоятелност на обвинения, като имало и полицейска интервенция за разрешаване на разногласието по отношение на кражбата му, изясни прокурор Николова.

Прокуратурата ще изиска задържане под стража на мъжа, на който е повдигнато обвиняване.

Ръководителят на Окръжна прокуратура - София описа още, че двамата мъже са се познавали, постоянно са контактували и употребявали алкохол. Убийството е осъществено в село Новачене, в къща с голям двор в края на селото, употребена от обвинения. В двора е открито огнище, а в пепелта са открити и конфискувани над 20 костици с друга форма и размер от 1 до 10 см, за които е потвърдено, че са човешки. Във високата трева наоколо също са открити мощно обгорени костици и секира, като експертиза е потвърдила, че по нея има кръв, която принадлежи на убития. Следи от кръв са открити и вътре в къщата.

До момента по следствието са осъществени четири огледа, две претърсвания и изземвания, разпитани са към 15 очевидци и са назначени към 10 експертизи. Работата по случая продължава.

Прокурор Наталия Николова сподели още, че обвиненият не се признава за отговорен и не дава пояснения. Тя посочи, че ще му бъде назначена съдебно-психологична и психиатрична експертиза.

В рамките на един ден е разкрито това тежко закононарушение, сподели старши комисар Тихомир Ценов. Той уточни, че сигналът за изчезналия мъж е подаден на 14 май сутринта от неговия наследник.

В хода на следствието е добита информация за другарството сред жертвата и причинителя, както и че жертвата е била видяна в събота в селото. Граждани са съобщили на Министерство на вътрешните работи за паленето на огромен огън по време на пороен дъжд, добави Ценов, което довело и до съответните полицейски дейности. Убитият е водил бездомнически метод на живот и са го познавали всички от с. Новачене.

Главен контрольор Михаил Наумов от Главната дирекция „ Национална полиция “ благодари на професионалната работа на полицейските чиновници при разкриването на убийството.

 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР