Осъждаме категорично възможността този образ да бъде ползван от Кирил

...
Осъждаме категорично възможността този образ да бъде ползван от Кирил
Коментари Харесай

Биков: Осъждаме възможността Кирил Петков и обкръжението му да ползват образа на Левски

Осъждаме изрично опцията този облик да бъде употребен от Кирил Петков и обкръжението му и надали не, тези хора да се единствено асоциират с делото на Левски и борците за нашата национална независимост. Това сподели Тома Биков по време на брифинг на ГЕРБ по отношение на провежданото от Политическа партия и Демократична България събитие в центъра на София. 

" Те нямат нищо общо с тях.  Днешното им държание в центъра на София с музика и с декори към Народния спектакъл, няма да ги направи българи, а част от тях въобще няма да ги направи българи. Да си българин е въпрос на чувство и на еднаквост, а не въпрос на проява и на фукане в този най-тъжен за българската нация ден. Добре е преди да употребяват тези дни да си дават сметка какво се е случвало на тях. Тези дни не са мотив за празник, а за безмълвие и размисъл. Да си отговорим на въпроса до какъв брой сме способни да осъществим завета на Левски и да се доближим най-малко малко до него. Начинът не със сергии, с песни и с танци ", съобщи той.

Биков съобщи, че днешният ден не е за пускане на предизборна акция, а е ден за размисъл. Той бе безапелационен, че Левски принадлежи на всички българи, а не на обособена политическа партия или формирование. 

" Днес е ден за респект към Апостола на свободата и 150-годишнина от неговата крах в името на България. Днес не е мотив за празник нито мотив за музика в центъра на София, нито пък за хепанинг, минимум е мотив за разкриване на предизборна акция с музика в центъра на София. Това, което се случва в центъра на София, като се изключи че е проява на комплекс за липса на задоволителна национална еднаквост, която се пробва да се прикрие под облика на Левски и борците за българска национална независимост, това е и засегнатост за всички български жители. Левски е на всички. Той не е нито на партиите, нито на обособените публични групи. Левски събира в облика си цяла България. Обидно е този облик да бъде употребен, да не приказваме за това да бъде приватизиран, от една група от хора, които са пристигнали тук, с цел да вземат, а не с цел да дадат. Част от тези хора са пристигнали с цел да уредят живота си ", сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР