Осъдителна присъда за 35-годишен мъж за неизпълнение на заповед за

...
Осъдителна присъда за 35-годишен мъж за неизпълнение на заповед за
Коментари Харесай

Присъда за домашен насилник от Варна

Осъдителна присъда за 35-годишен мъж за несъблюдение на заповед за отбрана и за причиняване на телесна щета в изискванията на домашно принуждение наложи Районен съд Варна.

Подсъдимият бе приет за отговорен по повдигнато по отношение на него обвиняване в две закононарушения – за несъблюдение на заповед за отбрана от домашно принуждение, както и за причиняване на лека телесна щета в изискванията на домашно принуждение на дамата, с която до неотдавна живеел на фамилни начала.

Деянията са осъществени на 8 септември 2021 година във Варна, макар съществуването на влезнала в действие правосъдна заповед, по силата на която му било неразрешено да доближава на по-малко от 50 метра за период от дванадесет месеца жилището на потърпевшата. На посочената дата подсъдимият отишъл до адреса, където била отседнала пострадалата жена и общото им дете. След позвъняването и отварянето на вратата от потърпевшата, подсъдимият незабавно я съборил на пода и почнал да я рита, като дамата се съпротивлявала и викала за помощ. Съседка подала сигнал за протичащото се на тел. 112 и на място бил изпратен полицейски екип. В резултат от нанесените от подсъдимия удари, потърпевшата получила травматични увреждания - травма с травматичен оток и кръвонасядания по крайниците, обусловили краткотрайно разстройство на здравето.

Районен съд – Варна призна за отговорен 35-годишния мъж, който е неосъждан до момента. За всяко от действията бяха избрани обособени санкции. Той би трябвало да изтърпи най-тежкото от тях – една година отнемане от независимост. Изпълнението на наложеното наказване се отсрочва с изпитателен период от три години. В тежест на подсъдимия са разноските по делото. Присъдата предстои на обжалване или митинг пред ВОС в 15-дневен период.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР