Осъдителна присъда постанови Районният съд във Варна за причиняване на

...
Осъдителна присъда постанови Районният съд във Варна за причиняване на
Коментари Харесай

Осъдиха 31-годишен за бой на пътя

Осъдителна присъда постанови Районният съд във Варна за причиняване на телесна щета. Съдът призна за отговорен 31-годишния обвиняем и го осъди на една година отнемане от независимост с 3 години изпитателен период.

Инцидентът зародил на 16 май предходната година. Подсъдимият закарал с автомобила си свои близки да пазарят от магазини в региона на пазара, като спрял на улица „ Дрин “ и останал да ги изчаква вътре в колата. Спътниците му пресекли погрешно улицата, на необозначено като пешеходна пътека място, заради което различен лидер със длъжностен автомобил подал сигнален звуков сигнал с клаксона. Подсъдимият решил да последва другия водач и да се саморазправи с него.

На идващото кръстовище на ул. „ Дрин “ с бул. „ Вл. Варненчик “, при изчакване на червен светофар, той доближил и отворил внезапно шофьорската врата на служебния автомобил пред него, като без предизвестие нанесъл няколко удара с пестник на лидера му. В резултат на това подсъдимият предизвикал междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на носните кости, с последвало притеснение и деформиране на носната бариера, обусловило непрекъснато разстройство на здравето на потърпевшия.

31-годишният обвиняем е с чисто правосъдно минало. Той бе наказан да заплати на потърпевшия гражданския просител по делото обезщетение от 4000 лв. за породените му неимуществени вреди. В негова тежест са още държавната такса върху почетения цивилен иск и сторените по делото разходи.

Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР