Осъдиха затворник във Варна за купуване на гласове, предлагал кутии

...
Осъдиха затворник във Варна за купуване на гласове, предлагал кутии
Коментари Харесай

В затвора - цигари в замяна на глас за изборите

Осъдиха пандизчия във Варна за пазаруване на гласове, предложил кутии с цигари.

39-годишен жител на варненския затвор беше наказан за пазаруване на гласове. Престъплението е осъществено в интервала от 17 до 29 октомври предходната година по време на акцията за осъществяване на локалните избори. Подсъдимият мъж е взел участие в група, която е ръководена от различен лишен от независимост.

39-годишният мъж е провел пазаруването на гласове, като е предложил по две кутии цигари на общо 14 лица. Освен това той е заречен на други двама пандизчии кутия цигари и нова заредена фонокарта за диалози от стационарен телефон със 100 импулса. Целта на групата е била търговия с избор в интерес на избран претендент с преференциален номер, регистриран в кандидатската листа за общински съветници в град Варна на съответна политическа партия.

Затворникът е признал виновността си пред съда и е сключил съглашение, което е утвърдено от Районен съд – Варна. За действията си, 39-годишният обвиняем ще изтърпи наказване от 4 месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим. В негова тежест се разпореждат и направените разходи по делото.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР