Осъдиха „криминалиста Стефан Георгиев“, опитал да завлече врачанка с 3

...
Осъдиха „криминалиста Стефан Георгиев“, опитал да завлече врачанка с 3
Коментари Харесай

​Осъдиха „криминалист“ от Враца, опитал да завлече жена с 3 бона

Осъдиха „ криминалиста Стефан Георгиев “, опитал да завлече врачанка с 3 000 лв., научи BulNews.bg.
Делото против мнимия служител на реда се гледа преди дни в районния съд във Враца, където подсъдимият с букви И.В.И. подписа съглашение с държавното обвиняване и се призна за отговорен в опит за машинация.
На 17 февруари тази година, в съучастничество с различен мъж, се е опитал да измъкне от жена от града 3 000 лв., посредством машинация. И.И. обаче не е издал самоличността на помагача си и към момента не се знае кой е.
От документите по делото излиза наяве, че по време на измамата мнимото ченге неколкократно се е обаждал на Ирина Витанова, представяйки се като господин Стефан Георгиев от престъпна полиция. По време на диалозите обяснявал на дамата, че се организира профилирана полицейска интервенция, заради което е належащо да спомага за залавянето на телефонни измамници. Той я подлъгал, че за задачата би трябвало да му помогне с 3 000 лв..
От свои източници медията ни научи, че измамникът е звънял на служебния телефон в превантивно-информационният център към общинския съвет по наркотичните субстанции. Още в самото начало служителката Витанова се усетила защо става въпрос и с колежките й алармирали в полицията, които устроили засада на И.В.И. Униформените дали указания на врачанката да продължава да забаламосва апашите, до момента в който те измислят скица за залавяне. Служителите на реда бързо устроили капан на апашите, в който дамата ги примамила. След няколко часа ангажименти униформените заловили единия от измамниците, който пристигнал да вземе парите.
Мъжът бил с черно “БМВ “ със софийска регистрация, а при претърсването ченгетата намерили в него и два револвера – военен ТТ7 и газов ZORAKI. В колата му имало и три пълнитела с патрони 7-ми диаметър, 9 гилзи за газовия револвер, флакон със зноен спрей, два телефона, пари и други движимости. Сцената, която се разиграла в региона на митницата ще се помни дълго от чиновниците на центъра.
Заловеният лъжец е с наказване 8 месеца отнемане от независимост, което е отсрочено за изпълниение с изпитателен период от 3 години.
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР