Осъдиха ЧСИ, който приписа отвлечения либийски кораб БАДР на бг

...
Осъдиха ЧСИ, който приписа отвлечения либийски кораб БАДР на бг
Коментари Харесай

ЧСИ по БАДР осъден - slava.bg

Осъдиха ЧСИ, който приписа отвлечения либийски транспортен съд БАДР на бг компания, а след това евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев, шефът на Титан и съучастник на К.Домусчиев за софийския отпадък и други бяха на посещаване в джамахирията и интернационалният скандал стана всеизвестен. Съдията-изпълнител обаче получи присъда не по тази, а по друга спекулация...

Лишеният от права частен правосъден реализатор (ЧСИ) Тотко Колев към този момент е и наказан за закононарушение по работа, съобщи news.lex.bg. Окръжният съд в Бургас призна Колев за отговорен за закононарушение от 2008 година и го осъди условно на година и половина затвор с 3-годишен изпитателен период, както и да заплати над 2500 лв. разходи по делото.

Делото против ЧСИ завърши на първа инстанция за две години. В началото на 2019 година прокуратурата прати Колев на съд, откакто го упрекна, че е нарушил служебните си отговорности, с цел да набави полза за взискател по дело. Това е станало в интервала от 11 декември 2007 година до 14 май 2008 година в Бургас.

Според обвиняването Колев е издал разпореждане за възлагане на неподвижен парцел на взискателя И.И., без да изпрати писмо до Службата по вписвания в Несебър с искане за забрана върху аграрен парцел в село Емона.

Три месеца преди този момент ЧСИ направил списък на същия парцел, без да е направил инспекция на собствеността. Става дума за парцел на община Несебър. Тогава държавното обвиняване разгласи, че вредите от дейностите на Колев са оценени на 584 955 лева – колкото е пазарната стойност на парцела. От решението на съда обаче е видно, че вредите за община Несебър са преоценени на 98 800 лв.. Присъдата не е дефинитивна и може да бъде обжалвана и протестирана пред апелативния съд в Бургас.

Името на ЧСИ Тотко Колев се свързва най-много със абсурда около либийския танкер BADR, който докара и до интернационален спор. По този проблем Колев също към този момент две години е разследван за закононарушение по работа, а против него бяха формирани и две дисциплинарни каузи, след които беше лишен от права за 7 години.

В края на 2018 година танкерът беше иззет в Бургас, а екипажът му свален, като „ Морска администрация “ и Гранична полиция съдействали на частния правосъден реализатор, който упълномощил танкера на българска компания след извършена обществена обмен поради дълг от над 9 млн. $. Последва опасност от Либия, че ще бъдат арестувани всички български кораби, които навлизат в либийски пристанища, само че в последна сметка абсурдът беше сподавен.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР