Осъдиха бащата и сина, които биха полицаи в "Столипиново" през

...
Осъдиха бащата и сина, които биха полицаи в "Столипиново" през
Коментари Харесай

Осъдиха бащата и сина, които биха полицаи в Столипиново! Адекватна ли е присъдата?

Осъдиха бащата и сина, които биха служители на реда в "Столипиново " през март тази година. Ето какво оповестиха от Апелативна прокуратура през днешния ден: По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив са наказани Румен М., на 47 година, и Николай М., на 26 година, за това, че в съучастничество като съизвършители, използвали мощ за да принудят орган на властта - двама полицейски чиновници от ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив, да не извършат инспекция за определяне на самоличността на лица, нарушаващи публичния ред - закононарушение по член 269 ал.1 по отношение на чл.20 алинея 2 по отношение на алинея 1 от Наказателния кодекс и за това, че предизвикали на полицейски орган - двама полицейски чиновници при ОД на МВР-Пловдив, при осъществяване на службата им, леки телесни повреди - закононарушение по член 131 алинея 2 по отношение на член 130 от Наказателния кодекс. Румен М. е наказан и за безчинство, осъществено с извънреден цинизъм и смелост - закононарушение по член 325 алинея 2 по отношение на алинея 1 от Наказателния кодекс.
Районен съд-Пловдив е наложил на Румен М. и на Николай М. наказване от по една година и четири месеца " отнемане от независимост ", за всеки един от тях, с изтърпяване при първичен " непоколебим " режим за втория и "общ " режим за първия. Николай М. ще изтърпи и настрана наказване от още две години " отнемане от независимост ", наложени му по условна присъда, тъй като горепосочените действия са осъществени в изпитателния период. Делото е прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване, като Румен М. и Николай М. са признали виновността си.

На 23 март 2017 година, към 11,30 часа, в Пловдив, жители подали сигнал в Шесто районно управление (на МВР) на МВР-Пловдив, че на ул. " Крайна ", до последната спирка на рейсовете от градския превоз, се чувала прекомерно мощна музика. Двама полицейски чиновници отишли на инспекция, като на място разбрали, че Румен М. и Николай М. имали фамилно празненство. Те били заели дисководещ, който употребявал мощна озвучителна уредба. Полицаите ги предизвестили да понижат музиката, като им дали период от 15 минути, който не бил спазен. 

Поради несъблюдение на разпореждането, чиновниците на Министерство на вътрешните работи поискали персоналната карта на Румен М., само че той отказал да им я даде и ги заплашил, че " ще ги уволни ". Те се пробвали да го отведат до полицейския автомобил, при което Румен М. почнал да ги дърпа, бута и да буйства. През това време Николай М. блъснал единият от служителите на реда в региона на лицето, с което му предизвикал травма на дясното око. 

След това Румен М. нанесъл удари в региона на тялото на другия полицейски чиновник, с което му предизвикал травматични отоци и кръвонасядания. Двамата напуснали местопроизшествието и се укрили се от органите на Министерство на вътрешните работи, като по-късно били арестувани. Спрямо Румен М. и Николай М. съдът е дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража " и понастоящем те се намират в пандиза в Пловдив. Присъдата може да се апелира и стачкува пред Окръжен съд-Пловдив.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР