Осъдениятна 25 години затворруски опозиционер Владимир Кара-Мурзае бил преместен в

...
Осъдениятна 25 години затворруски опозиционер Владимир Кара-Мурзае бил преместен в
Коментари Харесай

Руският дисидент Кара-Мурза е преместен в наказателна колония в Сибир, в изолатор

Осъдениятна 25 години затворруски опозиционер Владимир Кара-Мурзае бил изместен в затвор с оптималната сигурност в Сибир, където е настанен в дребна " наказателна килия ", заяви през днешния ден неговият юрист, представен от Асошиейтед прес и Дарик.

По-рано през тази година 42-годишният Кара-Мурза бе приет за отговорен за " държавна измяна " поради обществено наказание на войната на Русия в Украйна. АП отбелязва, че това е станало в границите на безмилостни репресии на Кремъл против критиците.

В четвъртък Кара-Мурза е дошъл в " ИК-6 " - наказателна колония с оптималната сигурност в сибирския град Омск, заяви юристът му Вадим Прохоров във " Facebook ".

Прохоров сподели, че преместването от центъра за задържане в Москва, където Кара-Мурза беше държан по време на правосъдния развой и последвалото обжалване, е лишило по-малко от три седмици.

Обикновено процедурата лишава доста време, от време на време седмици, през които няма достъп до пандизчиите, а информацията за местонахождението им е лимитирана, показва АП.

Кара-Мурза, съветски публицист и опозиционен деятел, бе арестуван през април предходната година. Обвиненията против него са по отношение на тирада, която той произнесъл броени седмици по-рано пред Камарата на представителите в американския щат Аризона и в която е осъдил нахлуването на Русия в Украйна.

Сътрудник на опозиционния водач Борис Немцов, който бе погубен в Москва през 2015 година, Кара-Мурза претърпя няколко опита за отравяне през 2015 и 2017 година, за които упрекна Кремъл. Руските управляващи отхвърлят в нормалния си жанр.

Кара-Мурза отхвърли обвиняванията против него и ги дефинира като наказване за това, че се е противопоставил на президента Владимир Путин. Той съпостави делото с показните процеси в Съветския съюз по времето на Йосиф Сталин.

Прохоров сподели, че откакто дошъл в наказателната колония в Омск, Кара-Мурза незабавно е бил настанен в " наказателна килия " - малко бетонно помещение, в което наказаните са държани в изолираност за нарушение на разпоредбите на пандиза.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР