Осъденият за убийството на българина Андрей Монов, Джок Полфрийман вече

...
Осъденият за убийството на българина Андрей Монов, Джок Полфрийман вече
Коментари Харесай

Полфрийман вече има паспорт и билет

Осъденият за убийството на българина Андрей Монов, Джок Полфрийман към този момент има самолетен билет за Австралия . " Билетът е платен, паспорт имам от понеделник. И някакви служители на реда , не знам от кое място, от " Миграция " май, те са споделили на чиновници от Австралия, че са изгубени парите за билета , че те няма да ме пуснат да се прибера в Австралия ", разяснява той пред НоваТВ.

" Аз съм задължен да напусна страната . Също е била наложена 5-годишна възбрана да влизам в странат а. Това сега е малко неуместно, тъй като съм държан в пандиза в Бусманци с единствената причина, че съм тук да очаквам за депортация ", добавя той.

" От 2015 година до момента съм работил в пандиза, също съм бил преподавател по британски, давал съм уроци по британски език на българи в пандиза в Казичене. Също съм бил в администрацията като секретар. Най-вече съдът загатва, че нямам един неприятен отчет, всеки годишен отчет е бил позитивен 11 и половина години ", изяснява австралиецът.
 Съдийската гилдия зове да се зачита независимостта на съда
Съдийската гилдия зове да се зачита независимостта на съда

Тя била гаранция за обективен развой

Относно данните, че Полфийман е правил опит за бягство , той разяснява, че " това би трябвало да е мотив за дело за клюка . Аз нямам санкции за нещо сходно . Между другото опит за бягство е закононарушение, аз за какво нямам обвинителен акт Защо нямам присъда за опит за бягство ".

По думите му, " има доста от крайни десни придвижвания, които насочат смъртни закани против мен, против всички, които поддържат моето освобождение. Как може един човек да възнамерява бъдещето си, когато всеки ден, всяка седмица има някакви незаконосъобразни изненади ".

" Досега съм дал затворническа заплата за сред 4 и 5 години на госпожа Монова. Останала част просто би трябвало да заплащам както мога. Аз нямам пари ", добави Полфрийман по отношение на компенсацията за фамилията на убития Андрей Монов.
 Върховен касационен съд ще се занимае със случая
Върховен касационен съд ще се занимае със случая " Полфрийман " на 23 октомври

Втората дата е 28 октомври

Припомняме, австралиецът Джок Полфрийман, който излежаваше 20-годишна присъда за убийството на Андрей Монов през 2007 година , излезе предварително на независимост с решение на САС от 19 септември 2019 г .

Няколко дни по-късно основният прокурор Сотир Цацаров сезира Върховен касационен съд с искане да се възобнови производството по условно предварително освобождение на Джок Полфрийман и да се спре осъществяването на постановеното от Софийски апелативен съд. Искането разследване от подадена от родителите на жертвата в закононарушението Андрей Монов тъжба .

Вчера Върховен касационен съд върна на Софийски градски съд настояването за доокомплектоване на документите, а тази заран, откакто бе оповестено обществено систематизиране на делото, стана ясно, че производството към този момент е изрядно и ще тръгне.

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова съобщи , че до момента в който делото не влезе още веднъж във Върховен касационен съд, въпреки и по специфична процедура, Джок Полфрийман е свободен жител и може да напусне страната.

Адвокатът на австралиеца Калин Ангелов прикани пред " Ей Би Си нюз " австралийските управляващи да побързат с процедурата по издаване на документите на Полфрийман и да го изведат бързо от страната, защото подзащитният му е заплашен от държавните управляващи.

Решението на съда за предварително освобождение на Джок Полфрийман провокира редица отрицателни реакции. Депутатите от разнообразни политически сили се възмутиха от решението.

Младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация внесе сигнал до съдийската гилдия на Висш съдебен съвет против Калин Калпакчиев, в който изричат подозренията си към безпристрастността на постановлението на съдията. Висш съдебен съвет обаче трансферира проблема към Инспектората на Висш съдебен съвет, предизвиквайки ответна реакция от страна на Съюза на съдиите в България.
 Полфрийман пред австралийски медии: Имам паспорт, управляващите пречат на посолството
Полфрийман пред австралийски медии: Имам паспорт, управляващите пречат на посолството

Баща му приканва премиера Морисън да се свърже с премиера Борисов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР