Осъденият на доживотен затвор без право на замяна Петър Стоянов-Сумиста

...
Осъденият на доживотен затвор без право на замяна Петър Стоянов-Сумиста
Коментари Харесай

Килър готвел БЯГСТВО от затвора в София! Вижте кой е той!

Осъденият на пожизнен затвор без право на подмяна Петър Стоянов-Сумиста от групата за мокри поръчки „ Килърите” подготвял бягство от пандиза. Този сигнал първо постъпил в ГДБОП, само че по-късно бил трансфериран в Главна дирекция „ Национална полиция”.

Според тях, Сумиста кроил проекти да духне в деня, когато Върховен касационен съд заседава дефинитивно по делото. Това стана на 18 октомври т. година Заради страховития сигнал защитата му била засилена, написа Фрог. Твърди се, че Стоянов усетил още предната вечер преди съвещанието, че ченгета и надзиратели стягат режима. За изненада на всички, той отказал да се яви на делото, от което зависеше окончателната му присада.

В залата юристът изясни, че Петър Стоянов му звъннал предната вечер по телефона и споделил, че не се усеща добре. Липсата му на делото направи усещане на всички, защото преди този момент той държеше да участва персонално на всички съвещания.



Докато беше в пандиза във Варна, Сумиста беше засечен от службите да излиза 37 пъти на ортодонт. Това нямаше да се набие на очи, само че при насрещна инспекция се оказа, че за тези визити няма нито едно здравно удостоверение. Не се изключва вероятността още тогава той да е готвел бягство. Според ченгетата точно това е кроил Сумиста. Фрог писа, че приетият за водач на група за убийства е завел десетки каузи против всички хора, които са свързани с разкриването на бандата-съдии, правосъдни заседатели, прокурори, ченгета и очевидци. Не се изключва вероятността той да си търси мотиви да излиза от пандиза. „ Така може да осъществя по-лесно бягството си”, позволяват служители на реда. Не се изключва вероятността Сумиста да е вербувал надзиратели, които да му оказват помощ.

Софийският централен затвор се оказа не толкоз несъмнено място за пандизчиите, откакто от него избягаха като на филм двама мъже. Николай Кръстев-Шатката и Хосе Мартинез духнаха от пандиза през април 2014 година и оттогава няма никаква диря от тях. От правораздаването избягаха и братя Галеви, които са наказани за лежат в пандиза по 5 години. Двойният палач от „ Соло” Илиян Тодоров също изчезна безследно, откакто разбра, че ще би трябвало да заплати за тежкото закононарушение с пожизнен затвор.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР