Осъден за трафик на бежанци мъж се оказа собственик на

...
Осъден за трафик на бежанци мъж се оказа собственик на
Коментари Харесай

Фънки прехвърли бизнеса си на осъден за трафик бандит - slava.bg

Осъден за трафик на бежанци мъж се оказа притежател на известната промоутърска компания "София Мюзик Ентерпрайсис " (СМЕ).

Срещу незнайна досега сума създателите на компанията Димитър Ковачев-Фънки и Иван Несторов-Амебата трансферират своите акции на 49-годишния Цветомир Добрилов и 57-годишния Пламен Стоянов. Документи от Търговския указател демонстрират, че преди договорката компанията надалеч не е в цветущо финансово положение, има големи отговорности и сериозна непокрита загуба.

Това, съгласно финансисти подксазва, че евентуалната цел на Фънки и Амебата е да се отърват от проблематичната компания, преди да са ги погнали данъчни и кредитори. А се оказва, че договорката не стопира активността на компанията. Според уеб страницата на съдебномедицинска експертиза тази година тя продължава да провежда концерти, а на челно място са изтипосани фотосите на Фънки и Амебата.

Двамата новоизлюпени притежатели Добрилов и Стоянова нямат никакъв опит по тематиката. Според осведомени, те са в много тежко финансото състояние. Живеят в крайни софийски квартали, където солидна част от популацията е от ромски генезис. Официално всеки от тях се води притежател на десетина компании. Немалка част от които са в листата с длъжници на Национална агенция за приходите.

Цветомир Добрилов, от своя страна, има и престъпно минало. В началото на 2016 година при акция на ГДБОП против незаконна група за трафик на незаконни бежанци, той е измежду арестуваните. Клиентите в Турция набирал иракчанин, който да ги преведе незаконно през границата. А от тук ги поемал Добрилов и останалите от групата. С помощта на камиони и микробуси незаконните са извозвани до сръбската граница.

За услугата бизнес наследникът на Фънки прибирал приблизително по 800-1500 евро на човек. Година след ареста си Добрилов подписва съглашение с прокуратурата, прави признания и се отървава с двегодишна условна присъда.

След придобиването на съдебномедицинска експертиза той и Стоянов освобождават досегашните шефове и заемат техните места. Освен това те освобождават от отговорност Фънки и Амебата за дейностите им като шефове на компанията в предишното.

Любопитното е, че малко след договорката от организацията за ръководство на авторските права "Музикаутор " сигнализираха, че учредената от Фънки и Амебата компания дълго време не си е плащала авторските права за проведените концерти. Натрупаните отговорности са за стотици хиляди левове.

След абсурда, България през днешния ден потърси Фънки за коментар, само че то бе повече от сбит. "Нищо не съм продавал, има си хора, занимават се с тези неща. Решихме да продадем, питайте Амебата, той е шеф и се занимава с тези неща. Не ме занимавайте мен с тези неща. Аз се сготвям за турне. Де да знам ще провеждам ли още веднъж концерти. Много-много не се занимавам с тази работа ", съобщи Фънки и затвори телефона. Амебата пък въобще не подвигна на позвъняванията.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР