Осъден бивш президент на Франция привлече вниманието върху себе си

...
Осъден бивш президент на Франция привлече вниманието върху себе си
Коментари Харесай

Осъденият за корупция Саркози убеждава Европа, че има нужда от Русия

Осъден някогашен президент на Франция притегли вниманието върху себе си със своите дейности.

Бившият френски президент Никола Саркози казва, че " дипломацията, дискусиите и договарянията " са " единствените способи " за разрешаване на войната на Русия срещу Украйна, написа " Политико ".

В изявление, оповестено във френския ежедневник Le Figaro в сряда, Саркози твърди, че Европа би трябвало да " обясни тактиката си " и да търси компромис с Русия, вместо да преследва своята " странна концепция " да финансира война, без да я води.

" Без компромис нищо няма да е допустимо и рискуваме обстановката да се утежни всеки миг. Това буре с барут може да има ужасяващи последствия ", сподели той.

Саркози осъди решението на Владимир Путин да нахлуе в Украйна като " съществено " и " неуспех ", но настоя, че Русия е " съсед на Европа ". И макар недоразуменията в общата им история, " ние се нуждаем от тях и те се нуждаят от нас ", добави той.

В изявлението си Саркози повтори вижданията, които в миналото са били постоянно срещани в дипломатическите кръгове във Франция, където акцентът беше върху дългата история, която свързва Франция и Русия. Но сходни възгледи изгубиха доста известност от началото на нашествието, като повече ястребови гласове получиха въздействие във Франция.

Самият френски президент Еманюел Макрон малко преди войната отхвърляше предизвестията, че Путин желае да нахлуе в Украйна и организира дълги диалози с съветския президент в първите седмици на нахлуването, с цел да го убеди да се отдръпна. Оттогава той възприе по-твърда позиция по отношение на Русия и се зарече да поддържа Украйна до успеха, написа

Саркози се дистанцира от позицията на Макрон за Украйна, като сподели, че предходната " вътрешен глас " на Макрон е била вярна, само че той не съумя да я последва, частично " заради напън от страна на източноевропейците ".

През май предходната година министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки разкритикува решението на Макрон да резервира отворени каналите с Путин и съпостави опитите му с договаряния с Хитлер.

Саркози също отхвърли кандидатурата на Украйна за участие в ЕС и я съпостави с обречения опит на Турция да се причисли към съюза.

" Продаваме неверни обещания, които няма да бъдат изпълнени ", сподели той. Той също по този начин изрази подозрения дали Украйна би трябвало да се опита да си върне Крим.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР