Ортодонтското лечение е взаимно- трябват усилия и търпение от двете

...
Ортодонтското лечение е взаимно- трябват усилия и търпение от двете
Коментари Харесай

„Доктор усмивка“ от Монтана

Ортодонтското лекуване е взаимно- трябват старания и самообладание от двете страни, счита медикът

Всеки човек има гений, би трябвало единствено да го открие. Едни умеят да градят къщи, други – да рисуват картини, трети – да чупят спортни рекорди… Д-р Константин Константинов от Монтана е намерил своето предопределение – лекува зъбите на хората, само че освен това – той основава красиви усмивки – като за Холивуд. Не всеки човек получава по рождение хубава усмивка, само че всеки може да я реализира с готовност, благодарение на умел доктор и непримиримост, твърди медикът. И го потвърждава – тази пролет той получи една от най-авторитетните награди по стоматология – “Усмивка на годината ”.
 Усмивката на Иванина, изваяна от доктор Константинов, спечелила самопризнание и премия от интернационално одобрени експерти  Д-р Константин Константинов получава премията си „ Усмивка на годината ” на блестяща гала, проведена от интернационалното издание „ Дентал Трибюн ”, на която участват 250 известни наши и непознати стоматолози  За сполучлива работа стоматологът би трябвало да построи взаимно доверие с пациента, счита младият доктор
В продължение на две години младият доктор лекувал и коригирал зъбите на момиче от Монтана, до момента в който най-после усмивката й блеснала като слънце. 15 годишната Иванина влезнала в кабинета на доктор Константинов с недоволство от погрешно подредени зъби, само че прегледът открил и много други проблеми. “Със единодушието на пациентката започнахме работа, която бе дълга и нелесна. И на нея, както на всеки пациент, обясних, че ортодонтското лекуване е взаимно- трябват старания и самообладание и от двете страни ”, споделя лекарят.

Медикът употребявал модерни способи и високотехнологични средства. С уред за бърза агресия, брекети и пръстени коригирал челюстите и изправил и подредил като на картина зъбите на пациентката. Някои от дейностите траяли месеци. А окончателния тип на усмивката бил направен въз основата на цифров дизайн, по който на зъбите благодарение на силиконова матрица нанесъл композитна маса и я полирал. С грейналата усмивка на Иванина и изложение на работата доктор Константинов взел участие в националния дентален конкурс “Усмивка на годината ”, който се провежда от българското издание на интернационалната медия “Дентал Трибюн ”.

Сред включените в конкуренцията 38 клинични случая, основани от 58 експерти, интернационалното жури тази година отличилото в категорията “Ортодонтски случай ” работата на доктор Константин Константинов в екип с доктор Калоян Пенчев. “Надпреварата в ортодонтските случаи беше извънредно оспорвана, имаше даже балотаж. За пръв път в 11 годишната история на състезанието бяха дадени две първи награди – на мен и сътрудника доктор Мила Стоянова от Варна ”, споделя стоматологът от Монтана.

Много от познатите на доктор Константинов считат, че професионалният му път е бил съдбоносен надали не по рождение поради здравното семейство. Баща му – доктор Емил Константинов е общопрактикуващ доктор в Монтана, а майка му доктор Паулина Генева е стоматолог.

След като през 2009 година приключил стоматология в Медицинския университет в Пловдив, Константин почнал работа в кабинета на майка си. После се заел да специализира ортодонтия. “Ортодонтската работа е дял от денталната естетическа медицина, която обезпечава оптимално нареждане на зъбите. Но има освен естетически функционалности – хубавата усмивка е и здраве, и ключ за доста порти! ”, споделя медикът.

Голяма част от триумфите си доктор Константинов признава, че дължи на лекаря при който специализира – доктор Иван Горялов от Пловдив. “Страхотен човек и експерт, с детайлно познаване на специалността и новостите в нея! ”, споделя монтанския стоматолог. Д-р Горялов го срещнал и със системата за стоматологично лекуване на американския доктор Алекзандър – един от ортодонтите на международно равнище. “Това е доктор и академик с 50 годишна процедура, основал лична школа за ортодонтската работа, в която е разказана позицията и наклона на всеки един зъб. Системата му не е единствено медицински труд, а философия, в която са заложени и значими житейски правила! ” изяснява монтанският доктор.

Първият принцип на доктор Алекзандър “Усилието поражда резултат! ” е мото и на цялата активност на клиниката му в Тексас, където се работи доста и с отдаденост, споделя стоматологът. Още при запознаването си със системата на американския доктор той се запалил по нея и станал един от почитателите му. Няколко пъти към този момент е посещавал симпозиуми и семинари на доктор Алекзандър в Съединени американски щати и у нас, на които участват лекари от целия свят.

След години доктор Константинов се надява като кумира си доктор Алекзандър, да се включи и в интернационалните лекарски задачи в небогати страни и да оказва помощ на нуждаещи се и страдащи хора. Защото усмивката може да се оформя на стоматологичния стол, само че се ражда от загрижени и другарски жестове към другите край нас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР