Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите ще осигури безплатни импланти за всички

...
Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите ще осигури безплатни импланти за всички
Коментари Харесай

Хоспиталиерите даряват импланти на пациенти със счупени...



Ортодоксалният медал на Хоспиталиерите ще обезпечи безвъзмездни импланти за всички пациенти, които счупят глезените си през януари и февруари и се лекуват в ортопедията на МБАЛ „ Медлайн “. Тези консумативи не се обезпечават от Здравната каса /НЗОК/, а са много скъпи – от 500 до 1500 лева Това оповестиха началникът на отделението доктор Янаки Янакиев и президентът на Ордена доцент доктор Невен Енчев, които акцентираха, че дарението ще е от огромна изгода за потърпевшите, а болничното заведение има подготвеност незабавно да стартира банкет на пациенти.

Д-р Янакиев напомни, че зимата е интервалът, когато се усилват случаите на счупвания при рухвания. Най-тежките контузии са на тазобедрените стави, които се лекуват оперативно, в противоположен случай здравето и животът на пациентите е в риск, тъй като нелекуваните счупвания водят до залежаване и до смъртен излаз.

За благополучие броят на счупванията на тазобедрените стави не е толкоз огромен, колкото е на глезенните, които най-често довеждат потърпевшите в кабинета на ортопеда, съобщи началникът. Според него половината от тях могат да бъдат излекувани сполучливо посредством гипсова имобилизация. Останалите 50% обаче се постанова да бъдат оперирани, с цел да се реализиран постоянни резултати, даже да няма рана на крайници. При тях слагането на гипс или ортеза не дава добър резултат и човек може да остане недъгав за цялостен живот.

Д-р Янакиев, който бе отличен в акцията „ Достойните българи “ за финансовата поддръжка, която оказва на своите обществено слаби пациенти, с което им подсигурява пълноценното лекуване, означи, че оперативното лекуване у нас е освен обществен, само че и финансов проблем. НЗОК не покрива консумативите при строшаване на глезенната става и разноските са за сметка на болния и неговите близки. Това е проблем за хората с ниски приходи и изключително за пенсионерите, които са и най-голямата част потърпевши със счупени глезени. Такава фрактура обрича възрастните хора на неработоспособност, неспособност да се обслужват и в случай че нямат близки, които да се грижат за тях - на гибел.

По тази причина помощта на Ортодоксалния медал на Хоспиталиерите за пациентите на отделението в този миг е извънредно скъпа, уточни известният ортопед.
тагове правоверен медал на хоспиталиерите имплатн пациент дарение
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР