Българската индустрия има изключително важна роля за икономиката на страната,

...
Българската индустрия има изключително важна роля за икономиката на страната,
Коментари Харесай

През изминалата година добавената стойност от индустрията е на стойност 10.7 млрд. евро

" Българската промишленост има извънредно значима роля за стопанската система на страната, като приносът й към Брутният вътрешен продукт е близо 20% През 2023 година добавената стойност, основана от нея е в размер на 10.7 милиарда евро, а броят на работещите предприятия в бранша е към 30 000 ". Това съобщи заместник-министърът на стопанската система и промишлеността  д-р Давид Сукалински на откриването на 78-ото издание на Международния механически панаир в Пловдив. Той акцентира, че макар провокациите в световен проект, секторът остава постоянен.
 
Зам.-министър Сукалински уточни, че отчитайки актуалната бизнес среда, Европа още веднъж слага акцент върху развиването на промишлеността за реализиране на резистентен напредък. " За да се резервира конкурентоспособността на европейската стопанска система, фокусът на политиките е върху развиването на високотехнологичните браншове, които се веселя, че са показани през днешния ден на интернационалното ревю ”, добави той. Сред секторите, които ще допринесат за основаване на висока добавена стойност, заместник-министърът изброи енергетиката, цифровите технологии, авиоиндустрията, машиностроенето, както и промишленостите, свързани с развиването на " кръговата " стопанска система и екопроизводството.
 
Д-р Давид Сукалински очерта още основните за държавното управление цели за развиването на българската промишленост, измежду които са намаляването на въглеродния отпечатък на бранша, повишението на дигитализацията на производствата, подобряването на ресурсната и енергийната успеваемост, както и въвеждането на кръгови модели на произвеждане.
 
" Успешното осъществяване на сложна индустриална политика ще увеличи конкурентоспособността на стопанската система, ще подтиква нововъведенията и вложенията, ще сътвори нови работни места и ще спомогне да се преодолеят районните несъответствия в страната ”, акцентира заместник-министърът.
 
Д-р Давид Сукалински направи обиколка на ревюто, на което вземат участие близо 231 компании - директни производители и търговски представители от 25 страни.
 
Форумът се организира от 25 до 28 септември и в него тази година ще се включат нови 68 български и задгранични компании. Те показват модерното екологично строителство, машиностроенето, енергетиката, цифровите технологии в производството, дома и търговията, тежка техника, хибридни транспортни средства и безпилотните летателни уред.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР