Орлетата на Бойко Борисов, а не Йорданка Фандъкова управляват София.

...
Орлетата на Бойко Борисов, а не Йорданка Фандъкова управляват София.
Коментари Харесай

Манолова и Фандъкова си подхвърлят листове и призиви

„ Орлетата ” на Бойко Борисов, а не Йорданка Фандъкова ръководят София. Това сподели в изявление за bTV претендентът за кмет на столицата Мая Манолова.
„ Йорданка Фандъкова е един честен човек, само че остави други да взимат решенията в Столична община. Задкулисието е точно там, а не в моите връзки с институциите. Таен кръг ръководи парите на столичани и това е другата причина да реша да се кандидатирам – с цел да бъде решен този проблем. Това са доближени предприемачи, които редят публичните поръчки, известно е авансово кой ще ги завоюва. Това са нагледно казано „ орлетата ” на господин Борисов, които ръководят София ", съобщи Мая Манолова.
По думите й публичните поръчки в София се вършат за избрани компании.
Във връзка с думите на Бойко Борисов, че тя постоянно върви в Министерски съвет и се вижда с премиера, Манолова съобщи, че за една година се е срещала с него единствено два пъти.
Тя бе безапелационна, че акцията й е безусловно транспарантна, а „ мръсните удари ” идвали от съперника й.
„ По този метод желае да отврати хората и да изясни, че всички са маскари и няма смисъл да се гласоподава. А ниската изборна интензивност работи за статуквото. Наймного ме учудват персоналните нападки и обиди, които насочва против мен госпожа Фандъкова, до момента в който аз приказвам с обстоятелства и с цифри. Ще чуете, че съм неинформирана, некомпетентна, че нямам планове за Столична община ”, съобщи още Манолова.
По думите й нейната стратегия дава ясни отговори в рационални периоди за решаването на проблемите на столичани.
По отношение на мръсния въздух тя предлага въвеждането на „ бял билет ” в дните с високи нездравословни излъчвания, което значи безвъзмезден превоз.
„ Освен това да се основат зони за ниски излъчвания, които да лимитират достъпа до коли, когато има съществени превишения. Ще упорствам и за енергийни помощи с ток, парно и газ, вместо с дърва и въглища ”, сподели още Мая Манолова.
Относно казуса с детските градини тя предлага стратегия за създаване на задоволителен брой детски градини до края на мандата й, тъй че за всяко дете да има място.
„ Би следвало към този момент да стартира отчуждаването на терени, които са отредени за детски градини, само че които са частна благосъстоятелност. Има 15 такива терена, на които периодите са изтегли. Те са в кварталите „ Младост ”, „ Люлин ”, „ Манастирски ливади ”, „ Кръстова вада ”, добави тя.
Мая Манолова сподели и писмо, в което „ Булгаргаз ” предизвестява „ Топлофикация София ”, че в случай че до края на този месец не заплати 60 млн. лева, а до края на ноември още 40 млн. лева, доставките на газ ще бъдат застрашени.
„ Заради безхаберието, източването и безобразията в „ Топлофикация ” са застрашени доставките на газ за цялата страна. Дружеството би трябвало да бъде заздравено и източването му да бъде прекъснато. Столична община спомага за това с неналичието си на реакция ”, съобщи Манолова.
След Манолова в студиото посетител беше Йорданка Фандъкова, която прикани " госпожа Манолова (Мая Манолова, претендент за кмет) да си обясни връзките с господин Борисов (Бойко Борисов, водач на ГЕРБ и премиер). Така Йорданка Фандъкова, претендент за кмет на София на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, отговори на обвиняването на главния си конкурент, че столицата се ръководи не от кмета, а от скришен кръг „ Орлетата ”.
Не одобрявам да ми приказва за задкулисие човек, който беше лицето по време на държавното управление „ Орешарски ” на задкулисието, и стоеше против жителите, а в този момент се крие зад. От началото на акцията чувам внушения без конкретика ”, разяснява Фандъкова.
Относно задълженията на „ Топлофикация – София ” претендентът на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили посочи, че писмата, които демонстрира Манолова са регулярни писма от „ Булгаргаз ”. По думите ѝ сдружението от години рекетира „ Топлофикация ” като ѝ постанова „ рекетьорски ” условия. Кметът посочи, че се работи по законови промени, които да дата опция на топлофикационото сдружение да работи с други снабдители на газ.
Тя подсети, че преди години „ Топлофикация – София ” беше върната на Столичната община с задължения над 500 млн. лева
На упрека за финансовите корекции за милиони Фандъкова отговори, че София е съумяла да притегли 4,5 милиарда лева европейски средства за огромните капиталови планове на града. И посочи, че общината е спечелила дело против един от ръководещите органи, които ревизират процедурите, и ще ѝ бъдат върнати средства за наложени корекции.
Кметът на София опроверга изказванието на Мая Манолова, че в града има 1200 нейни предизборни билбордове: „ Това е общият брой на билбордовете, моите са под 300 и е ясно от кое място идва финансирането – от дотациите на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Г-жа Манолова в едно студио съобщи, че няма билбордове, а се вижда, че има. Нека каже и кой заплаща за тях ”.
Фандъкова призна, че не може сега да каже тъкмо какъв брой коства акцията ѝ , само че даде обещание, че ще даде доклад до стотинка. Напомни, че тази информация се подава и към Сметната палата.
Тя разяснява още, че с водача на ГЕРБ и министър председател Бойко Борисов се чуват по организационни въпроси в партията (Йорданка Фандъкова е зам.-председател на ГЕРБ), само че не са обсъждали до момента акцията за София. 
За казуса с местата в детските градини тя подсети, че сподели, че първа като зам.- кмет на София е алармирала за този проблем и е защитила бюджет за нови детски градини. „ 100 нови здания сме построили за това време и продължаваме.
Само тази година строим 10 нови детски градини и имаме подготвеност да стартираме още 6. 17 800 нови места отворихме до момента и планираме доста ясни с съответни планове, с съответни терени продължаването на построяването на детски градини ”, регистрира кметът.
По думите ѝ за миналите 10 година жителите на София са се нараснали с 250 хиляди и то най-вече младежи с деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР