Оркестърът на италианските карабинери от Рим пристигна у нас и

...
Оркестърът на италианските карабинери от Рим пристигна у нас и
Коментари Харесай

Италиански карабинери свирят за 3 март

Оркестърът на италианските карабинери от Рим дойде у нас и ще изнесе през днешния ден концерт в дребната община Лесичово. Поводът е националният празник 3 март. Гостите от Италия бяха посрещнати през вчерашния ден на Летище София. Те ще бъдат настанени в столицата, само че сутринта дойдат в Лесичово за националния празник.   

Една от най-светлите дати в българската история - 3 март, тази година в дребната община Лесичово ще бъде маркирана с величествен концерт на Националния музикален бенд на Асоциацията на карабинерите от район Лацио, Италия, и техния началник маестро Паскулино Аведуто. С италианците дойде и водещата на телевизия Раи Александра Канале. В продължение на два часа те ще радват присъстващите със своите осъществявания. Празникът ще  започне в 11 часа с поднасяне на венци на паметника в Лесичово. След това ще зазвучи прелестна музика, изпълнена от експертите, доведени от Даниеле Гуглиетта, един италианец, влюбен в България.   

Бендът на карабинерите се състои от 75 души - някогашни и сегашни служители на реда и пожарникари, обединени от любовта си към музиката. Техните осъществявания варират от оперни и симфонични до съвременни попрок части. Няма празник, който да минава без тяхно присъединяване в родината им. Едно от най-вълнуващите им осъществявания през миналата година бе на Коледния концерт във Ватикана пред главата на Римокатолическата черква папа Франциск.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР