Оризовата вода несъмнено е съвсем достъпна за повечето желаещи да

...
Оризовата вода несъмнено е съвсем достъпна за повечето желаещи да
Коментари Харесай

Стопяване на коремчето, почистване на кожата с японски метод с оризова вода

Оризовата вода безспорно е напълно налична за множеството искащи да стопят килограми и като бонус да имат и красива, гладка кожа. Възродена за нова известност, оризовата вода се трансформира в своебразна мода по света и това напълно не е инцидентно, имайки поради нейните неповторими качества за разчистване на кожата, укрепване на косата и не на последно място сполучливо намаляване.

Почистване на кожата с оризова вода
Оризовата вода съдържа витамини като В, С, Е, както и минерали. Този състав свива порите, омекотява кожата, озарява.

И, апропо, подобен вълшебен състав също обезпечава отбрана от слънцето.
Трябват ви малко бял ориз и прясна вода.

Изплакнете една и половина чаша ориз. Сложете ориза в емайлирана купа, напълнете я с вода и оставете за 15 минути. През това време витамините и минералите ще се всмукват във водата. Това е дейно средство за разчистване на кожата.

След 15 минути пресипете водата в чиста купа. Не изхвърляйте ориза, можете да го употребявате за подготвяне на някое ядене.

Нанесете върху лицето и масажирайте леко за 1 минута. И това е всичко!

Съхранявайте оризовата вода в херметически затворен съд в ледник за не повече от 5 дни.

Оризова вода за коса
Освен всичко друго, рецептата за оризова вода е отлична и за вашата коса. Ако миете или плакнете косата си с оризова вода, ще получите мекост и искра, без да употребявате скъпи процедури.

Оризова вода за намаляване
Ако желаете да отслабнете, тогава оризовата вода би трябвало да се направи по друг метод. Необходима ви е оризова запарка. Следващият път, когато варите ориз, прибавете доста повече вода. Това е най-лесният метод да получите оризова запарка. За намаляване, пийте оризовата вода за закуска, а също и денем като тоник, който усилва силата.

Залейте 1 чаша ориз с 4-7 чаши вода. Гответе за 2-4 часа на слаб огън.

Пийте денем, целесъобразно е да се яде малко.

Намалете потреблението на калории, замествайки едно хранене дневно с оризова запарка. Едно хранене съдържа към 650 калории, до момента в който калориите на една чаша с запарка са 150 калории. Такова понижаване на приема на калории ще ви помогне елементарно да свалите до 1 кг ненужно тегло на седмица.

Японски способ с ферментирала оризова вода

Съдържа антиоксиданти, минерали, витамин Е и ензими. Този състав ви разрешава да употребявате оризовата вода като лековит и анти-стареещ артикул за кожата: лекува белези, акне, понижава бръчките, облекчава възпалението, прави кожата сияйна.

Измиването на косата с ферментирала оризова вода също е много антична азиатска рецепта. Японските дами от провинция Яо се гордеят с дългата си и гъста коса, даже на 80-годишна възраст. Средната дължина на косата на дамите от Яо е към 1,8 метра! А тайната е в оризовото разчистване на косата, съгласно историци и специалисти по хубостта. Оризовата вода е добра освен за възобновяване на косата, само че и за стимулиране на растежа й.

От епохи дамите в Китай, Япония и Югоизточна Азия мият и изплакват косата си с ферментирала оризова вода. А това придава още повече искра и мекост на косата. Ферментиралата оризова вода хидратира добре косата и я почиства чудесно.

Японските дами в никакъв случай не изхвърлят водата след варене на ориза; те я събират и употребяват за потребностите си. За да измиете косата си, ще ви е нужна повече оризова вода, в сравнение с за намаляване и за лицето. Трябва да изсипете оризовата вода незабавно щом оризът заври.

Някои японски заведения за хранене, които готвят ориз, постоянно даже продават бутилирана оризова вода на своите сънародници, познавайки потребностите на азиатските хубавици.

След като се събере оризовата вода, стартира процесът на ферментация. Оризовата запарка би трябвало да се остави за един ден на стайна температура, след което се кипва на мощен огън, с цел да спре процеса на ферментация. Охладете и прибавете 2-3 капки етерично масло (подходящи са масло от чаено дърво, лавандула или розмарин). Водата за измиване на косата и разчистване на кожата е подготвена! Когато миете косата, масажирайте скалпа си за 1 минута.

Ако водата е доста съсредоточена (твърде мътна), тя може да се разреди с елементарна вода. Съхранявайте ферментиралата оризова вода в ледник, с цел да предотвратите по-нататъшна ферментация.

ЗАЖЕНАТА


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР