Оригиналният аниматронен модел, използван за оживяването на очарователното извънземно Е.Т.

...
Оригиналният аниматронен модел, използван за оживяването на очарователното извънземно Е.Т.
Коментари Харесай

Оригиналният модел на извънземното Е.Т. беше продаден за 2,6 млн. долара

Оригиналният аниматронен модел, употребен за оживяването на очарователното извънземно Е.Т. в класическия научнофантастичен филм на Стивън Спилбърг, беше продаден този уикенд за голямата сума от 2,6 млн. $, оповестиха уредниците на търга.

Сделката беше подписана в границите на двудневна мегапродажба, проведена от Julien " s Auctions и Turner Classic Movies, която включваше над 1300 реквизита, вариращи от боксовите ръкавици на Робърт Де Ниро от " Разярения бик " до чука на Крис Хемсуърт от " Тор ".

Но най-скъпата стока беше извънземното, чийто светещ пръст и детска непорочност разтопиха сърцата на феновете през 1982 година – надалеч преди ерата на повсеместното компютърно генериране на кино герои.

С 85 механични стави съвсем всичко се движи в модела на Е.Т. - от очите, до врата и, несъмнено, фамозният пръст, който беше вдигнат, когато извънземното заяви на новия си другар Елиът, че желае да се " обади у дома ".

Други кино сувенири, продадени на търга в Бевърли Хилс, включваха жезъла, с който Чарлтън Хестън разделя Червено море в " Десетте божи заповеди " - за който бяха платени 448 000 $ и метлата " Нимбус 2000 " на Даниел Радклиф от филмовата поредност за Хари Потър, купена за 128 000 $./БГНЕС, Агенция Франс Прес

Лос Анжелис / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР