Оригиналните сведения в Библията обикновено не са записани, а по-скоро

...
Оригиналните сведения в Библията обикновено не са записани, а по-скоро
Коментари Харесай

6-те лека, записани в Библията, които лекуват всички болести, освен смъртта

Оригиналните сведения в Библията нормално не са записани, а по-скоро са били казани неведнъж – предадени генерации след потомство – преди да бъдат записани най-после.
Доста е удивително, че естествените средства за отбрана, упоменати в Библията, към момента се употребяват хиляди години по-късно. Нека да разгледаме някои антични лечебни растения, записани в Писанията и тяхната мощ да лекуват разнообразни положения, доста от които към момента се ползват през днешния ден.
Алое вера – Не е изненада, че алоето се загатва в Библията, защото е едно от най-старите растения, записани заради лечебните свойства и изгодите за здравето.

Когато в Библията се приказва за алое, евентуално се отнася до благоуханен дестилат, употребен за излекуване и балсамиране. Днес обаче е по-подходящо да бъде употребен локално за изгаряния, слънчеви изгаряния и кожни раздразнения. Когато се ползва, гелът от алое подтиква заздравяването и има анестетични и антибактериални свойства, които усилват кръвния или лимфния поток в дребните съдове, обграждащи раната.
Тамян – В Библията тамянът е даден на бебето Исус. Поради това, тамянът е най-известен с церемониални и антични ритуали.

Тамянът идва от смолистия сок, който излиза от дърветата на Босвелия, когато кората се отрязва. Смолата се втвърдява и се изстъргва на капчици. Интересното е, че е ядливо и постоянно се дъвче като смола, написа zajenata.bg.
Маслото от тамян се употребява или като се вдишва, или се всмуква през кожата и нормално се смесва с носещо масло. Той има мощни лечебни свойства и при поемане може да се употребява за усмиряване и възстановяване на тревога и безпокойствие. Другите преимущества на тамян включват:

Намаляване на възпалението
Повишаване на имунитета
Борба с инфекциите
Лекува кожата
Намаляване на акнето и понижаване на белезите

Чесън – Евреите разчитали на чесъна, вярвайки, че това усилва мъжествеността. Следователно, съгласно напътствията на Битие, те го употребяват, с цел да се „ плодят и да се развъждат “. Всъщност има пет свойства на чесъна, които имат изключително значение за еврейската религия. Консумира се в петък (Шабат) по следните аргументи:
Загрява тялото
Изсветлява кожата на лицето
Увеличава спермата
Убива паразити
Подкрепя любовта и отстранява ревността

Но чесънът е употребен като храна и медицина в доста култури от хиляди години насам. Днес чесънът се употребява за попречване на редица болести, като запушени артерии, висок холестерол и високо кръвно налягане. Също по този начин се счита, че усилва имунната система и даже защищава от рак.

Анасон – Докато анасонът се появява в Библията, някои учени считат, че думата „ анасон “ в действителност се отнася до „ копър “. Въпреки това, в библейските времена анасонът бил толкоз високо скъп, че постоянно се употребявал като средство за заплащане на налози в Палестина.

Днес анасонът нормално се употребява в билковите медикаменти, с цел да отстрани храчките и да се облекчи кашлицата. Той може да се употребява и за подкрепяне на храносмилането.

Горчица – Една от най-известните притчи на Исус се отнася до горчивото семе, най-вероятно тъй като горчицата е раснала в обилие в Палестина. Днес, съгласно обстоятелствата, горчицата може да се употребява за облекчение на мускулни болки, псориазис, трихофития, контактен дерматит и респираторни разстройства.

Мента – В библейските времена ментата се употребила в локалната стопанска система като фалшификация, а също и като лекарство. Днес ментата се употребява като освежител на дъха, средство за разчистване на небцето и предизвиква храносмилането. В реалност, в случай че имате храносмилателно разстройство, чаша ментов чай ​​осигурява бързо облекчение. Според проучванията, ментата може да успокои гаденето.

Инфо: Фактор

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР