Оригиналът в сегмента на малките премиум автомобили достигна следващия етап в еволюцията

...
Оригиналът в сегмента на малките премиум
автомобили достигна следващия етап в
еволюцията
Коментари Харесай

Оригиналът - всеки път нов, всеки път MINI: новите MINI с 3 врати, MINI с 5 врати, MINI CABRIO.

Оригиналът в сегмента на дребните премиум автомобили доближи идващия стадий в еволюцията си. С широкообхватно освежаване за MINI с 3 порти, MINI с 5 порти и MINI Cabrio, английският производител на премиум коли затвърждава позицията на трите модела като машини за радост от шофирането, експресивен дизайн и самостоятелен жанр.

Оригиналът в сегмента на дребните премиум автомобили доближи идващия стадий в еволюцията си. С широкообхватно освежаване за MINI с 3 порти, MINI с 5 порти и MINI Cabrio, английският производител на премиум коли затвърждава позицията на трите модела като машини за радост от шофирането, експресивен дизайн и самостоятелен жанр. Ясно изразените акценти в екстериорния дизайн им придават пуристки външен тип, който подчертава присъщите за марката дизайнерски характерности. Освен това новият Multitone Roof основава уникални възможности за индивидуализация. В интериора обновеният кокпит подчертава премиум характера на MINI с 3 порти, MINI с 5 врати и MINI Cabrio. Атрактивни допълнения към стандартното и допълнителното оборудване, нови екстериорни цветове, алуминиеви джанти, нови типове тапицерия за седалките и нови интериорни покрития, както и новаторски технологии в областта на окачването, асистиращите системи, управлението и свързаността допълват актуалното възобновяване на дребните модели на английската марка.

20 години след старта на продажбите на модерното MINI, най-новото потомство на модела е във върхова форма. Концепцията за разработка на премиум коли, свързана с Relaunch-а на марката, се превръща в неповторима история на световен триумф. Днес MINI е олицетворение на пъргаво пътно поведение и външен тип, който не може да бъде сгрешен, както и на най-високите изисквания във връзка с технологията и качеството в този клас коли. „ С настоящото преправяне на моделите MINI достига равнище на зрялост, което го прави повече от всеки път изключително предложение в сегмента на малките автомобили във връзка с дизайн, характеристики на продукта и премиум качество “, споделя Бернд Кьорбер, ръководител на марката MINI. „ MINI е и си остава оригиналът, който се откроява от тълпата и се преражда още веднъж и още веднъж. “

Пазарното лансиране на най-новото издание на моделите MINI с 3 порти, MINI с 5 врати и MINI Cabrio ще стартира през март 2021 година В специфично за модела изпълнение широкообхватното възобновяване по отношение на дизайн, технологии и премиум качество дава импулси също и на изцяло електрическото MINI Cooper SE (среден разход на гориво: 0,0 л/100 км; междинен разход на електрическа енергия: 17,6 – 15,2 кВтч/100 км според WLTP, 16,1 – 14,9 кВтч/100 км съгласно NEDC, СО2 емисии (комбинирани): 0 г/км) да продължи успешната си офанзива в сегмента на електромобилите. Екстремно спортните MINI John Cooper Works (среден разход на гориво: 7,1 – 6,8 л/100 км съгласно WLTP, 7,1 – 6,9 л/100 км съгласно NEDC; СО2 излъчвания (комбинирани): 161 – 155 г/км според WLTP, 163 – 158 г/км съгласно NEDC) и MINI John Cooper Works Cabrio (среден разход на гориво: 7,4 – 7,1 л/100 км съгласно WLTP, 7,4 – 7,1 л/100 км според NEDC; СО2 излъчвания (комбинирани): 167 – 161 г/км според WLTP, 169 – 163 г/км съгласно NEDC) също се възползват от характерното за модела развитие на дизайна и характеристиките.

MINI 3 порти, MINI 5 порти, MINI Cabrio: Новостите накратко.

Пуристки външен тип с помощта на нов дизайн на предницата.
По-богато общоприетото съоръжение с включени LED-фарове.
Характерни Side Scuttles с нов дизайн.
Преработена задна престилка, LED задни светлини Union Jack – към този момент серийни.
Уникална иновация в международен проект: Multitone Roof.
Нови екстериорни цветове и алуминиеви джанти.
Интериорни повърхности и дюзи на вентилацията с нов дизайн.
Нови кормила, за първи път – опционално с подгряване.
Мултифункционален екран с уреди и 5-инчов пъстър екран.
Централен апарат с нова украса в гланциран Piano Black, сериен 8,8-инчов дисплей и съвременна графика.
Спортни седалки в новия цвят Light Checkered.
Нова алтернатива за вътрешно осветяване с допълнителни функционалности.
Адаптивно окачване в този момент с функционалност FSD.
За първи път електрическа паркинг спирачка.
Активен круиз надзор в този момент с функционалност Stop & Go.
Подобрена сигурност посредством на новата система за предизвестие при напускане на лентата и светлини за лошо време.
Piano Black екстериор с уголемен обсег.
Целенасочена персонализация благодарение на нови пакети оборудване.
„ Подобрените характерности на MINI могат да бъдат видени още на пръв взор и да бъдат усетени на всички места “, казва ръководителят на плана Петра Бек. „ Това се отнася за дизайна, материалите и чувството за качество в интериора, както и за многочислените нови функционалности по отношение на ръководството в кокпита, радостта от шофирането и асистенцията за водача. “

Purify MINI: Новият екстериорен дизайн.

Нов дизайнерски език за екстериора сега подчертава визията на MINI, която не може да бъде сбъркана с тази на друг автомобил, по пуристки метод. Изисканата естетика, реализирана посредством съкращаване, гарантира основно, че основните дизайнерски черти на MINI се демонстрират още по-ясно и наподобяват по-модерно. Особено изразително начело наподобяват MINI с 3 врати, в това число и MINI Cooper SE, MINI с5 порти и MINI Cabrio. При тях повече от всеки път доминира характерната радиаторна решетка, чиято шестоъгълна рамка в този момент заема значително повече място, както и типичните за MINI кръгли фарове. Габаритните светлини биват сменени с вертикални въздухозаборници, сложени максимално навън в каросерията, които служат като отвор за така наречен Air Curtains за усъвършенстване на аеродинамиката. Централната лайстна на бронята, която е употребена и за стойка на регистрационната табела, към този момент не е черна, а е решена в цвета на автомобила.

„ Новият дизайн на MINI е по-модерен, по-свеж, по-изчистен “, споделя Оливър Хайлмер, началник на MINI дизайн. „ Всички нововъведения следват обща задача: Purify MINI! С по-голяма схематичност за повече индивидуалност. “ Типичните пропорции на MINI и късите надвеси на каросерията продължават да оформят силуета на автомобила. Открояват се новите контури на калниците. В допълнение, интегрираните в новите Side Scuttles мигачи, вече разчитат на LED технология. Редуцираният дизайн на повърхностите е основна характерност при оформлението на задницата за задвижваните от двигател с вътрешно горене разновидности на MINI. Чернa рамка в шестоъгълна форма обкръжава и радиаторната решетка. Задната светлина за мъгла към този момент е интегрирана в задната броня като стеснен LED-модул.

Всеки покрив е неповторим: неповторимият Multitone Roof.

Контрастните цветове на покрива и корпусите на страничните огледала са сред най-впечатляващите дизайнерски характеристики, които трансформират MINI в пионер във връзка с персонализацията. В допълнение към цветовете Jet Black, Aspen White и Melting Silver, както и Chili Red при версиите MINI John Cooper Works, за MINI с 3 порти и MINI с 5 порти се предлага новаторски и неповторим в световен проект вид за боядисване на покрива. Новият Multitone Roof се характеризира с цветови градиент, разпрострян се от рамката на предното стъкло към задната част, от San Marino Blue през Pearly Aqua до Jet Black, постигнат с нова техника на боядисване. За да бъде реализиран този резултат, трите цвята се нанасят един след различен в процес на боядисване „ мокро върху мокро “. Този бояджийски прийом, прочут като Spray Tech, е напълно интегриран в механичния производствен развой в завода на MINI в Оксфорд, Англия. Въпреки това има дребни отклонения в цвета, дължащи се на изменящите се условия на околната среда, тъй че всяко MINI с Multitone Roof се превръща в уникат още в завода.

„ Новият Multitone Roof за MINI е не само най-изразителната форма на контрастна боя до момента, само че и извежда типичното за марката персонализиране на ново равнище “, казва Оливър Хайлмер, началник на MINI дизайн. „ И защото всеки покрив изглежда малко по-различно и следователно е неповторим, си коства да го разгледате по-близо от когато и да било. “

Три нови екстериорни цвята, пет нови модела алуминиеви джанти.

Гамата от екстериорни цветове включва три нови оферти. В допълнение към цветовете Rooftop Grey metallic и Island Blue metallic, се предлага и разновидността Zesty Yellow, първоначално наличен единствено за MINI Cabrio. Като част от опцията Piano Black за екстериора наред с кръговете на фаровете, рамката на радиаторната решетка и рамката на задните светлини към този момент и дръжките на вратите, Side Scuttles, капачката на резервоара, логата MINI на предния и задния капак, както и надписите с моделното наименование и изпускателните тръби на ауспуховата система са в черен емайл.

Гамата от алуминиеви джанти, предлагани за MINI, също е актуализирана напълно. Лансирани са пет нови версии: 18-инчовите джанти вече са налични и в дизайн Tentacle Spoke (черно), както и в дизайна Scissor Spoke, който по-рано беше предлаган единствено за MINI Convertible Sidewalk, и в черна версия на изпълнението Pedal, което до момента беше извънредно за моделите 60 Years Edition. В 18-инчовия формат се предлагат и алуминиеви джанти в дизайна Pulse Spoke, чийто концентричен външен тип с комбинация от два цвята слага особено ефектни акценти, както и черни алуминиеви джанти John Cooper Works в дизайн Circuit Spoke.

Тъмни фарове, ярка видимост: LED светлините към този момент са серийни.

Нова, изключително изразителна версия на LED фаровете в бъдеще ще бъде част от серийното съоръжение на MINI с 3 порти, MINI с 5 порти и MINI Cabrio. Вътрешният корпус на характерните кръгли фарове към този момент не е от хром, а е черен. LED модулите за къси и дълги светлини подсигуряват блестящо и равномерно осветление на пътя. Непрекъсната светлинна линия поема функцията на дневните светлини и мигачите.

Във функционалностите на опционалните адаптивни LED фарове влизат и светлините за завой, матрични дълги светлини и светлини за лошо време. При завиване отделен светлинен лъч автоматизирано пада върху пътя в посоката, на шофиране. Управлението на дългите светлини също се насочва автоматизирано според от текущата обстановка на пътя при скорости над 70 км/ч. За тази цел съответният светодиоден модул е ​​разделен на четири сегмента, които могат да се активират и деактивират без значение един от различен. Тази матрична функционалност позволява да се избегне заслепяването на останалите участници в придвижването. Когато предната камера на MINI засече превозно средство, идващо в насрещното движение или такова, което застигате, зоната, в която то се намира, бива осветена единствено от късите светлини. Освен това светлините за неприятно време могат да се активират и с натискане на бутон. При ограничена видимост, да вземем за пример поради мъгла или значителни превалявания, късите светлини могат да бъдат подкрепени от светлините за завой, с цел да бъде осветяван пътят по-добре.

Стоповете с Union Jack дизайн към този момент са серийни.

Характерните задни светлини в Union Jack дизайн към този момент са част от серийното оборудване на MINI с 3 порти, MINI с 5 порти и MINI Cabrio. Графиката на светлинните, вдъхновена от английското знаме, е особено мощно подчертана от по-тъмната графика. С изключение на светлината за заден ход, всички функционалности на задните светлини разчитат на LED технология.

Интериор: изчистен дизайн, висококачествени покрития.

Новият интериор на MINI с 3 порти, MINI с 5 врати и MINI Cabrio е изтънчен, съвременен и изключително първокачествен. Спортните седалки в цветовия вид Light Checkered са нови за гамата и допълват перфектно екстериорния цвят Zesty Yellow. Добре познатото качество на материята Black Pearl бива допълнено от ново изразително каре в английския жанр, характерен за MINI. Акцентиращите шевове в прехода към черната синтетична кожа на страничната част на седалката са оцветени, за да съответстват на материята на повърхността на седалката.

Изпълнението на наличния до момента като обособена алтернатива Colour Line в този момент е хармонично адаптиранo към съответния цвят на тапицерията на седалките. Броят на хромираните детайли в целия интериор е понижен доста. Така двете външни кръгли вентилационни дюзи към този момент са оградени от черни рамки. Вътрешните дюзи са напълно модифицирани и интегрирани в повърхността на интериора. Интериорната повърхност, която се предлага по желание в новите версии Silver Checkered и MINI Yours Aluminium, както и Electric за MINI Cooper SE, в този момент се простира по цялата широчина на таблото до зоната на мястото на лидера.

Оптимизиран е и премиум външният тип на типичния за марката централен апарат. 8,8-инчов пъстър екран с тъчфункция, чувствителни на досег бутони Favourites и гланцирани Piano Black повърхности към този момент са част от общоприетото съоръжение. Освен модул за ръководство на аудиото и функционалните бутони за аварийните светлини и за асистиращите системи са интегрирани още по-хармонично в кръглия контролен блок. В композиция с опцията за вътрешно осветяване нов дизайн на повърхността с лазерно гравиране оптимизира външния тип на LED светлинния пръстен, който обкръжава централния апарат. Контролерът на общата система за управление, подложен на централната конзола, както и навигационна система, вече са с изцяло черна повърхнина.

Спортен кожен волан към този момент в серийното оборудване, опционален дигитален кокпит.

Новият кожен състезателен волан с мултифункционални бутони в бъдеще ще бъде част от серийното съоръжение на всички разновидности на моделите MINI с 3 порти, MINI с 5 порти и MINI Cabrio. Нова конструкция за полетата на бутоните оптимизира управлението на аудиото и телефонните функции, гласовото ръководство и системите за асистенция на лидера. Изключително първокачествен вид на спортния кожен волан е част от пакетите оборудване John Cooper Works, MINI Yours и MINI Electric. Характеризира се с облечена в кожа Nappa повърхност и по-големи подложки за палците. За първи път отопление на волана се предлага като алтернатива за дребните модели MINI.

Опцията Connected Media включва мултифункционален екран с уреди зад волана. Стандартният за MINI Cooper SE цветен дигитален екран с дизайн Black Panel има диаметър 5,0 инча и показва цялата свързана с шофирането информация, както и Check Control известия и данни за работата на асистиращите системи. В изцяло електрическото MINI той се употребява и като показание за заряда на батерията, докато автомобилът е обвързван към електрическата мрежа.

Избор на цветове на екрана и светлина според настроението: новите режими „ Lounge “ и „ Sport ”

Има две варианти за цветовата скица на дисплея на централния апарат и за дисплея на цифровия кокпит, които могат да бъдат „ извикани “ от менюто на системата за ръководство. В режим „ Lounge ” показваното наличие може да бъде видяно в релаксираща цветова скица между тоновете тюркоаз и бензин. Ако е активен режимът „ Sport “, фоновете на екрана са червени и антрацитени. За коли, оборудвани с опционалните MINI режими на шофиране, цветовата композиция е свързана с определения режим. В режимите MID и GREEN се задейства екран в жанр „ Lounge ”, а при шофиране в режим „ SPORT ” – и съответната цветова скица със същото име. По желание на клиента в менюто на системата може да бъде заложена една и съща цветова схема за всички режими на шофиране MINI. В комбинация с новата алтернатива за вътрешното осветление, цветовите схеми на дисплеите могат да бъдат комбинирани и с управлението на светлината в кокпита. За всеки от двата режима „ Lounge “ и „ Sport “ има избор измежду шест цвята за интериорната светлина. Всеки от тях може да бъде пуснат благодарение на toggle превключвателя, разположен в горната част на рамката на предното стъкло. След това светлина в съответния цвят бива предавана от гравирания с лазер LED пръстен на централния апарат, от индиректно осветените повърхности в интериора по протежението на панелите на вратите, дръжките за отваряне на вратите за водача и пасажера начело, от началото на покрива, както и в предната част на централната подпора и в зоната на пространството за краката. По този начин бива обезпечено осветяване, подлежащо на конфигурация за всяка обстановка според настроението в интериора на MINI с 3 порти, MINI с 5 порти и MINI Cabrio. Освен това опцията за вътрешно осветяване включва осветление за дръжките на вратите и за зоните за влизане от страната на лидера и пътника.

*Източник: www.mini.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР