Оригиналът е на Allison Johnson, The Verge Даниел Десподов 15:27

...
Оригиналът е на Allison Johnson, The Verge Даниел Десподов 15:27
Коментари Харесай

Мъск: Роботът Optimus трябва да е наполовина по-евтин от автомобил на Tesla

Оригиналът е на Allison Johnson, The Verge

Даниел Десподов 15:27 | 29.03.2024 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 11:38 | 28.03.2024

Установено е, че ВЕЦ-овете отделят големи количества метан и това е сериозен проблем

IT НовиниДаниел Десподов - 9:20 | 28.03.2024

Германия стартира да употребява някогашните атомни електроцентрали като акумулаторни складове на електрическа сила

IT НовиниДаниел Десподов - 10:34 | 27.03.2024

Кой език се счита за „ най-бързият “ език в света и каква е скоростта на гласовия продан на информацията

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/Новинар. Увличам се от модерни технологии, осведомителна сигурност, спорт, просвета и изкуствен интелект.

Илън Мъск разгласи, че Optimus, универсалният хуманоиден робот на Tesla, ще се предлага за по-малко от половината от цената на един електрически автомобил на компанията. Като се има поради, че междинната цена на електрическите коли на Tesla през предходната година е била 45 000 $, цената на хуманоидния робот би трябвало да е в диапазона 20 000-25 000 $. Милиардерът би желал Optimus „ да бъде във всеки дом “ и да поеме рутинните и рисковите задания в производството на електрически автомобили. Очевидно е, че с цел да се случи това, андроидите би трябвало да са на рационална цена. Мъск споделя, че търсенето на Optimus може да доближи сред 10 и 20 милиарда единици.

Когато Optimus беше показан за първи път, не всички го одобриха съществено. Но Tesla смята, че като комбинира разработките си в региона на изкуствения разсъдък за безпилотни транспортни средства и опита си в региона на батериите и електрическите мотори, може да сътвори хуманоиден робот. Компанията съобщи, че нейните електрически автомобили по принцип към този момент са роботи на колела. Остава единствено да им се придаде хуманоидна форма, с цел да заместят хората при някои задания. Предимно рутинните и рисковите.

В края на предходната година Tesla показа Optimus Gen 2 – идващото потомство на своя хуманоиден робот. Новият първообраз сподели доста усъвършенствания спрямо предходните версии на робота. Той е с 10 кг по-лек, 30% по-бърз и като цяло по-полезен от своя предходник. Движенията му са станали по-човекоподобни, изключително тези на ръцете.

По това време Илън Мъск съобщи, че „ Optimus е мощно недооценен “. Според основния изпълнителен шеф търсенето му може да доближи 10 до 20 милиарда броя. Той също по този начин счита, че Optimus ще съставлява по-голямата част от дълготрайната оазарна капитализация на Tesla.

Според Мъск роботът Tesla Optimus ще влезе във всеки дом. Само че той може да отнеме доста работни места. Особено в областта на производството и поддръжката.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР