Ориентираните към туризъм членки на ЕС като Испания се обявиха

...
Коментари Харесай

Зависимите от туризъм страни в ЕС се опитват да спасят сезона заради "Делта" варианта

Ориентираните към туризъм членки на Европейски Съюз като Испания се оповестиха срещу настояването на немския канцлер Ангела Меркел за съгласуван метод по отношение на пасажерите от страни с високи нива на " Делта " разновидността на ковид. Но на южните европейски страни ще се наложи да избират дали да лимитират задграничния туризъм, или да рискуват бързо разпространяване на разновидността, който в началото беше засечен в Индия, написа Financial Times.

Като цяло упованията са за още един разочароващ летен сезон. Консултантската компания McKinsey предвижда приходите от туризъм на Испания и Португалия да бъдат на половина на равнищата отпреди пандемията, като цялостното възобновяване ще бъде едвам през 2024 година
Затягане - отхлабване - стягане
Европейски Съюз би трябвало да започва своя цифров имунизационен документ в четвъртък за улеснение на пътуването в блока на жители, които са имунизирани, имат отрицателен тест или са прекарали ковид-19. Но страни като Испания желаят да посрещат и туристи от страни отвън Европейски Съюз, изключително от Англия, от която са пристигнали 18 млн. гости през 2019 година Същевременно пък Меркел смъмри Гърция, че приема пасажери, имунизирани с китайската и съветската ваксина, които не са утвърдени от европейските регулатори. Тази седмица Атина съобщи, че ще изисква отрицателен тест от идващите от Русия, даже в случай че са имунизирани.

Експерти настояват, че е нужен баланс, що се отнася до приемането на туристи от страни като Англия и Русия, където се популяризира " Делта " разновидността. " Членки като Гърция и Испания настояват, че са отворени за всеки, до момента в който съотношението " полза-негативи " се възприема по доста друг метод в Северна Европа ", споделя Джесика Хиндс, икономист от Capital Economics.

Тази седмица Испания, Португалия и Малта стегнаха рестрикциите за английски туристи, а по-рано този месец Италия вкара условие за карантиниране на идващите от Англия. Но поради това, че приходите от задграничен туризъм означиха спад с до 80% за предходната година, тези страни желаят да наваксат загубите. Желанието им да привлекат туристи пролича още през май, когато Испания и Португалия подвигнаха огромна част от условията за тестване и карантина за идващите от страни като Англия. Гърция направи същото за имунизирани пасажери от 53 страни, в това число Русия. Оттогава насам и Обединеното кралство, и Русия записаха внезапно повишаване на инфектирането с " Делта " разновидността.
Бързопроменяща се обстановка
Пример за това какъв брой бързо се трансформира обстановката е Португалия, която подвигна рестрикциите за английски туристи на 17 май, след което Лондон добави страната в своя " зелен лист ". Три седмици по-късно Обединеното кралство отстрани Португалия от листата, което накара доста туристи да се върнат по-рано, с цел да избегнат карантина. Оттогава се следи внезапен скок на инфектираните в Португалия. Седмица по-късно Германия добави сраната в своя лист на " страни с разновидността на вируса " и забрани множеството влизания оттова на немска територия. Сега Португалия е въвела сходни карантинни ограничения за неимунизираните идващи от Англия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР