Орхидеите са доста капризни и изискват много грижи. Ако забележите,

...
Орхидеите са доста капризни и изискват много грижи. Ако забележите,
Коментари Харесай

Реанимирайте орхидеята с горещ душ

Орхидеите са много капризни и изискват доста грижи. Ако забележите, че стартира да увяхва, не бързайте да я отписвате. Опитни цветари са безапелационни, че красивото цвете би могло да се съживи с парещ душ.

Технологията по реанимирането на орхидея се състои в следното. Първо я поставете дружно с подложката във ваната и я полейте неколкократно с вода със стайна температура. Оставете я в това положение дружно с водата в подложката четвърт час.

След това облейте орхидеята с гореща вода, като последователно започнете да я разхлаждате, до момента в който температурата не стигне 45-47 градуса.

Идва време да махнете подложката. Сега включете още веднъж душа и полейте цялото растение, до момента в който не стартира да тече гореща вода от дренажните отвори на саксията. Ако орхидеята ви е дребничка, са задоволителни 5 секунди обливане с гореща вода. Ако обаче е по-голяма, обливането би трябвало да продължи 10-15 секунди.

Оставете орхидеята във ваната до цялостното оттичане на водата. Не би трябвало да капва и капчица вода, когато обърнете саксията. След това сипете в подложката вода с разтворена тор. Оставете я по този начин половин час и излейте водата от подложката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР