Организираният от номер 1 в света Новак Джокович турнир Adria

...
Организираният от номер 1 в света Новак Джокович турнир Adria
Коментари Харесай

Организаторите на Aidra Tour: Случи се най-лошото

Организираният от номер 1 в света Новак Джокович шампионат Adria Tour се разви по най-лошия вероятен сюжет, откакто няколко участници дадоха позитивни проби за COVID-19 по време и след събитието. Това сподели братът на сърбина Джордже Джокович.

 Мениджърът на Григор: Той е добре, само че карантината ще наруши спортния му темп
Новак Джокович, който си направи тест за ковид в понеделник след завръщането си в Белград от Задар, се чака да разгласи резултата по-късно през днешния ден.

" Това беше най-лошият вероятен сюжет ", сподели шефът на събитието Джордже Джокович пред Първа телевизия. " Новак не беше задължен да си прави тест в Хърватия, защото нямаше признаци. Той го направи незабавно след завръщането си в Белград. Около 100 души бяха тествани и бях мощно сюрпризиран от новината, че някои от тях са инфектирани, изключително моят другар от детството Борна Чорич. Пожелаваме на всички тях бързо възобновяване ", сподели сърбинът.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се отхвърли от присъединяване на шампионата в Хърватия, откакто в неделя разгласи, че е инфектиран с COVID-19. След това позитивни проби дадоха Борна Чорич, Виктор Троицки, както и треньорът на Димитров - Кристиан Гро, и италианският кондиционен треньор на Джокович - Марко Паники. Джордже Джокович сподели, че е взел решението да анулира финала в Задар, с цел да се защищити здравето на участниците.

" Искахме да защитим всеки състезател и почитател, откакто научихме, че Григор Димитров е с позитивна проба. Това беше благотворително събитие и всичко, което искахме, беше да играем тенис и да създадем положително шоу за почитателите ", добави той.

Третият мини шампионат в Черна гора на 27 и 28 юни няма да се състои поради въведените ограничения поради световната пандемия от държавното управление на Черна гора. Финалният кръг е плануван в Баня Лука (Босна и Херцеговина) за 3 и 4 юли евентуално също ще бъде анулиран, макар че уредниците занапред ще удостоверяват ориста му.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР