Организираните от туроператор пътувания дават по-голяма сигурност, но пък отнемат

...
Организираните от туроператор пътувания дават по-голяма сигурност, но пък отнемат
Коментари Харесай

Как сами да организирате ваканцията си?

Организираните от туроператор пътувания дават по-голяма сигурност, само че пък лишават от свободата да разполагаме с времето си и да създадем лична стратегия за посещаването на разнообразни места и обекти. Именно по тази причина доста хора избират сами да резервират места за настаняване и настрана да обезпечат превоза – публичен или със личен автомобил.

Какво обаче би трябвало да знаем и да предприемем, в случай че решим сами да планираме ваканцията си – с експертни насоки оказва помощ онлайн платформата „ Ние, потребителите “.

Важно е на първо място да бъдат тествани местата за пребиваване , припомня създателят на плана Габриела Руменова. И насочва към регистрите на интернет страницата на Министерството на туризма: https://bit.ly/2Gqqo2j, където по името на обекта може да се види като какъв тип и с колко звезди е категоризиран . „ Това е значимо с оглед размера и качеството на услугите, които бихме могли да поучим там “, изясни тя.

От офертите и при контакт с представител на хотела посредством оставените координати за връзка можете да се запознаете с изискванията, при които ще бъде осъществено настаняването , както и на какво разстояние е от други планувани от вас места за навестяване през останалата част от времето. „ Обърнете внимание обаче какво е дистанцията не по въздух, което доста постоянно се показва в обявите, тъй като когато тръгнете по алеите от хотела до дадена точка, се оказва, че тя е два или три пъти по-далеч “, обръща внимание Руменова.

„ Когато се наема място за отмора, не е рационално да се водите от цената . Снимките в обявата може да нямат общо с мястото или то да е изглеждало по този начин преди, а в този момент да е амортизирано и може би поради това цената е по-ниска “, предизвести специалистът. Полезно е да четете потребителските мнения , само че и на тях не би трябвало да се предоверявате, а да можете да се ориентирате до каква степен са достоверни или са платени. Преди да тръгнете е добре да разгледате и заведенията наоколо – информирайте се за техните тип, категория и ценовите равнища в менюто “, предложи още специалистът.

При самостоятетелно образуване на настаняването най-големият риск е да попаднете на измами . „ В разнообразни платформи се разгласяват разгласи за къщи за посетители, вили и други. Има физически лица , с които като се свържете ви споделят къде да преведете парите и че по-късно ще ви оказват помощ да се насочване къде тъкмо е позиционирано мястото за настаняване и при нужда, когато тръгнете и към този момент сте наоколо, ще дойдат да ви посрещнат и да ви отведат там, където ще бъдете настанени “, споделя Габриела Руменова и предлага при осъществяване на такава скица съществено да се замислите дали да се впускате в тази „ случка “.

В случай на машинация, би трябвало да се алармират органите на реда. „ Те биха могли и да проследят заплащанията. Затова в никакъв случай не би трябвало да даваме пари на ръка. Важно е да има следи, с цел да може да има и проследимост “, изяснява още тя.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР