, организирани от назначените от Москва администрации в окупираните части

...
, организирани от назначените от Москва администрации в окупираните части
Коментари Харесай

“Спасяване на населението”: Какво следва след незаконните референдуми в Украйна?

, проведени от назначените от Москва администрации в окупираните елементи от източните украински области Херсон, Запорожие, Луганск и Донецк, завършват във вторник на фона на продължаващата на изток украинска контраатака.

Продължилото през последните пет дни така наречен допитване за присъединението на въпросните територии към Русия беше авансово отхвърлено от Киев и Запада, тъй като опонира на интернационалното право.

и споделиха, че Западът в никакъв случай няма да признае резултатите от гласуването, което опонира на Хартата на Организация на обединените нации. Украйна свика съвещание на Съвета за сигурност на 27 септември поради проруските референдуми.

На този декор американският президент Джо Байдън дефинира проруските референдуми като нищо друго, с изключение на “фалшив предлог за опит за анексиране на части от Украйна със мощ ”.
Установените от Москва водачи в районите, където се организират така наречен допитвания,
споделиха, че първите резултати могат да се чакат още вечерта във вторник или през идващите дни.

След това се, което ще изисква подписа на съветския държавен глава Владимир Путин, с цел да бъде признато. Т.нар. референдуми минаха като, с изключение на гласоподаване в избиретални секции, чиновници на назначените от Москва администрации разнасяха от къща на къща урни, съпроводени от въоръжени съветски бойци.
Защита с “всички съветски оръжия ”
Междувременно Кремъл разгласи във вторник, че присъединението на четирите източни украински територии ще докара до “кардинална ” смяна на обстановката там, “от позиция на интернационалното право, с всички съответни следствия за задачите на отбраната и гарантирането на сигурността на тези територии ”.

“Нашата правна система ще прегледа всички благоприятни условия и, несъмнено, нашите законодатели, изпълнителните ни органи и юридическите екипи са подготвени ”, сподели пред публицисти в Москва представителят на Путин Дмитрий Песков.



По-рано денем някогашният министър председател на страната Дмитрий Медведев посочи в Телеграм, че “силите на съветската войска ще подсилят в забележителна степен отбраната на всички [украински] територии, присъединени към Русия ”. Той уточни, че това укрепване включва течащата сега в Русия готовност, както и “всички съветски оръжия, в това число стратегическото въоръжение и тези, основани на нови технологии ”.

“Спасяването на популацията на всички тези територии, където се организира този референдум, е в центъра на вниманието на нашето общество и на цялата страна ”, сподели от своя страна Путин по време на държавно съвещание във вторник, представен от ТАСС.
Нови европейски наказания
На този декор Европейският съюз (ЕС) разгласи, че към този момент възнамерява нов пакет от наказания против уредниците на “незаконни, нелегитимни референдуми ”. Такива към този момент бяха признати от Англия.

“Ще има последици за всички хора, които вземат участие в противозаконните, нелегитимни референдуми “, сподели Петер Стано, представител на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел, пред публицисти във вторник.

Ден по-рано Обединеното кралство разгласи нови наказания в отговор на така наречен референдуми, като ги назова “явно нарушаване на интернационалното право, в това число устава на Организация на обединените нации ”. Те засягат доста висши съветски чиновници, участващи в организирането на гласуването, както и десетки лица от свързани с Русия организации, които съгласно Лондон не престават “да финансират съветската военна машина ”.
Следващите стъпки
Проруските референдуми в украинските области Херсон, Запорожие, Луганск и Донецк се организират по сходен метод, по който Русия анексира Кримския полуостров през 2014 година Агенция Франс Прес наблюдава изявленията по тематиката в съветски държавни медии, с цел да опише какви са упованията за дейностите на Москва след края на гласуването.

Една от първите стъпки е преброяването на бюлетините, след което “избирателните комисии ”, основани от Кремъл във всяка от четирите украински области, ще разгласят “предварителни резултати ”. Те се чакат още във вторник вечерта или по-късно през тази седмица.

При оповестяване на победа за искащите присъединение към Русия, което наподобява предрешено, съветската Държавна дума ще утвърди контракт, който публично включва четирите района към съветска територия.

През уикенда съветските държавни осведомителни организации ТАСС и Риа Новости цитираха източници от Народното събрание, съгласно които законопроектът за анексиране може да бъде препоръчан във вторник вечерта и утвърден от Думата в сряда. Председателят на Народното събрание Вячеслав Володин непосредствено сподели предходната седмица, че ще “подкрепи ” влизането в Русия на Луганск и Донецк на изток и Запорожие и Херсон на юг.

След това законопроектът ще бъде утвърден от горната камара на Народното събрание – Съветът на федерацията. Тази условност може да завърши в сряда или четвъртък, оповестяват съветските осведомителни организации.

При подобен процес последният стадий от анексирането на украинските територии включва то да бъде оповестено публично от Путин под формата на послание в Кремъл към членовете на едната или двете камари на Народното събрание. По информация на ТАСС на депутатите към този момент е било казано да си създадат три теста за COVID-19 като подготовка за “важно събитие ” в петък – изискване за всеки, който се среща с президента в Кремъл.

Съществува обаче възможност Путин да направи такова изказване и преди петък, позволява Агенция Франс Прес. През 2014 година той подписа контракт за присъединение на Крим към Русия единствено два дни, откакто Кремъл организира така наречен референдум за анексирането там. Подписването на специфична гала в Кремъл се състоя още преди проектодоговорът да бъде импортиран в Народното събрание.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР