Организирана престъпна група, занимаваща се с контрабанда на кокаин, бе

...
Организирана престъпна група, занимаваща се с контрабанда на кокаин, бе
Коментари Харесай

В Белгия арестуваха 27 души при мащабна нарко акция

Организирана незаконна група, занимаваща се с контрабанда на кокаин, бе разрушена от полицията в Белгия. При поредност от профилирани акции са задържани 27 души по съмнения в съучастничество, конфискувани са и опиати, оръжия, и първокласни артикули, измежду които и расови коне.

Прокурорите подозират, че бандата е вкарала повече от 15 тона кокаин през пристанищата на Антверпен и Ротердам, и подозират колумбийска връзка. По искане на белгийския прокурор по делото полицията испанските управляващи са арестували още един обвинен.

Спецакциите на белгийската полиция, в които са взели участие към 300 офицери, са осъществени на 23 адреса в източната част на Лиеж, се споделя в изказване на федералната прокуратура.

Докато мрежата е основана в източната, френскоговоряща част на Белгия, тя е била дейна и в холандско говорящата част на страната, както и в Испания и Холандия, оповестиха наблюдаващите прокурори.

Полицията разруши и лаборатория за кокаин, склад за химикали, и откри над 600 кг подготвен кокаин на стойност съвсем 80 милиона евро.

През април белгийската полиция иззе кокаин на стойност над милиард евро след следствие, траяло над две години.

Белгия и Холандия са станали главните центрове на трафика на кокаин в Европа, като са заменили Испания, сочи отчет на Европол от септември.
През 2020 година на пристанището на Антверпен е открит и конфискуван 65,6 тона кокаин, което е нов връх в историята на страната. Той идва основно от Колумбия, Бразилия и Еквадор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР