Организацията за икономическо сътрудничество и развитие e одобрила във вторник

...
Организацията за икономическо сътрудничество и развитие e одобрила във вторник
Коментари Харесай

ОИСР започва преговори за членство на България?

Организацията за икономическо съдействие и развиване e одобрила във вторник проект за започване на договаряния с България за участие. Това ще бъде оповестено по-късно през днешния ден, твърди източник на " Ройтерс ".

Друг източник споделя, че междинното време за влизане в основаната в Париж организация на най-развитите стопански системи в света към този миг е от три до пет години. Другите утвърдени да стартират договаряния за присъединение са Бразилия, Аржентина, Перу, Румъния и Хърватия, добавя " Ройтерс ".
Европейски Съюз вкарва международния най-малък корпоративен налог
Европейската комисия предложи инструкция, която да вкара в Европа данъчната промяна, контрактувана сред 20-те най-големи стопански системи в свет...
Прочети повече
България от години работи с Организацията за икономическо сътрудничество и раз за покриване на условията за участие и е обект на десетки отчети, инспекции и оценки. Между 1994 и 2018 година организацията одобри всички някогашни комунистически страни в балтийския регион и Централна Европа. В случая с България и Хърватия се разяснява, че участието би се отразило добре и на репутацията на тези страни пред вложителите, както и за приемането им в еврозоната. Но това не е изискване за приемане на еврото, защото страни като Унгария, Чехия и Полша не бързат да заменят националните си валути, само че са в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, предава " Дневник ".

Допускането на Бразилия - най-голямата стопанска система в Латинска Америка - в " клуба на богатите народи ", в началото беше обявено от бразилския вестник Valor. Още няма публични реакции от Организацията за икономическо сътрудничество и раз и Бразилия, чият окандидатура до момента бе спирана от страни като Франция, недоволни от екополитиката на президента Жаир Болсонаро и последствията от нея за джунглата на река Амазонка. В организацията, зародила през 1948 година със задача да ръководи в Европа проекта " Маршал ", членуват по-малко от 40 демократични страни със постоянни пазарни стопански системи. Чили, Мексико, Колумбия и Коста Рика са единствените от Латинска Америка, които съумяха да се причислят.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР