Организацията на обединените нации (ООН) обяви, че броят на жените

...
Организацията на обединените нации (ООН) обяви, че броят на жените
Коментари Харесай

89 000 жени са убити през 2022 г., 55% от тях са жертви на свои близки

Организацията на обединените народи (ООН) разгласи, че броят на дамите и девойките, които са били убити по целия свят през 2022 година, е повишен до най-високото си ниво от 20 години, съобщи ДПА. Миналата година към 89 000 дами и девойки са били убити съзнателно, оповестиха две организации на Организация на обединените нации, които дават отговор надлежно за дамите и за опиатите и престъпността.

" Тревожният брой на убийствата на дами е блестящо увещание, че човечеството към момента се бори с надълбоко вкорененото неравноправие и насилието против дами и девойки ", уточни в изказване Гада Уали, изпълнителен шеф на Службата на Организация на обединените нации за опиатите и престъпността (UNODC).

" Всеки загубен живот е апел за деяние - молба за незабавно превъзмогване на структурните неравенства, за възстановяване на реакциите на наказателното правораздаване, тъй че нито една жена или момиче да не се опасява за живота си поради пола си ", показват от организацията, представени от Българска телеграфна агенция.

Повече от половината от тези убийства - към 55%, са осъществени от членове на фамилията или сътрудници. Най-голям брой убийства на дами и девойки - към 20 000 - са осъществени в Африка, следвана от Азия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР