Организацията на обединените нации (ООН) нарече антиимигрантския закон, предложен в

...
Организацията на обединените нации (ООН) нарече антиимигрантския закон, предложен в
Коментари Харесай

ООН скочи: Антиимигрантският закон на Унгария е покушение срещу правата на човека

Организацията на обединените народи (ООН) назова антиимигрантския закон, препоръчан в Унгария " нападение против правата на индивида " и прикани унгарското държавно управление да пази правото на независимост на сдружаване, съобщва " Ройтерс ".

Дяснонационалистическото държавно управление в Будапеща във вторник внесе законодателството в Народното събрание, което ще даде пълномощия на министъра вътрешните работи да не разрешава неправителствени организации, които поддържат миграцията и съставляват " заплаха за националната сигурност ".

Законопроектът е част от антиимигрантската политика, провеждана от премиера Виктор Орбан, която се вторачва изключително върху акцията, провеждана от родения в Унгария финансист и човеколюбец Джордж Сорос за подсилване на демократичните полезности в Източна Европа, в това число и тези на отворените граници.

Законът бележи по-нататъшно стягане на контрола върху огранизации, " работещи по проблеми, които държавното управление счита, че се бият с ползите на страната, като миграцията и пердоставяне на леговище ", посочи представителят на висшия комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида.

Това съставлява " безпричинно ограничаване на правото на независимост на сдружаване и е обезпокоително продължение на покушението от страна на държавното управление върху правата на индивида и поданството пространство ", акцентира представителят на прескоференция в Женева.

Унгарското държавно управление твърди, че законопроектът, който също по този начин ще наложи 25 % налог върху задграничните дарения за неправителствените организации, които поддържат миграцията в Унгария, има за цел да възпрепяства незаконната имиграция, която съгласно Орбан ерозира европейската непоклатимост и е отчасти подтиквана от Сорос, който има двойно унгарско и американско поданство.

" Такъв налог евентуално ще докара до понижаване на бюджетите и ще наруши набирането на средства, като по този метод ще подкопае способността на неправителствените организации да реализират своите действия и услуги ", уточни още представителят. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР