Организаторите на Световния икономически форум в Давос, който ще се

...
Организаторите на Световния икономически форум в Давос, който ще се
Коментари Харесай

20 пъти повече смъртни случаи: светът се готви за нова мистериозна пандемия от „Болестта Х

Организаторите на Световния стопански конгрес в Давос, който ще се проведе от през днешния ден - 15 януари, до 19 януари, включиха в дневния ред полемика за „ заболяването Х “. Според специалистите новооткритата болест може да бъде двадесет пъти по-смъртоносна от ковид.

Според уебсайта на организацията незнайната зараза, водеща до „ болест X “, е извънредно рискова. Обсъждането е планувано за 17 януари. За тематиката е обособен по-малко от час от 13.30 до 14.15.

Сред специалистите, които ще вземат участие в полемиката, са ръководителят на СЗО Тедрос Гебрейесус, ръководителят на бразилското министерство на опазването на здравето Низия Триндаде, експерти от Европа, представители на Женева, AstraZeneca и други

В известието се споделя, че повода за вниманието към тематиката са „ нови предизвестия на СЗО “

„ Какви нови старания са нужни, с цел да се приготвят здравните системи за многото идни провокации? “ - се споделя в известието.

Да напомним, че преди четири години специалистите на СЗО одобриха ковид SARS-CoV-2, довел до пандемия, като първия „ патоген Х “.

Те смятат, че един ковид може да бъде последван от други заради възходящите промени в околната среда и появяването на нови типове биологични оръжия. Болестта може към този момент да е известна и бактериалната зараза, която води до нея, може да се държи друго на фона на възходящата антибиотична устойчивост, споделят лекарите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР