Организаторите на песенния конкурс Евровизия“ се противопоставиха на призивите за

...
Организаторите на песенния конкурс Евровизия“ се противопоставиха на призивите за
Коментари Харесай

Организаторите на „Евровизия“ се противопоставиха на изключването на Израел от конкурса

О рганизаторите на песенния конкурс „ Евровизия “ се опълчиха на апелите за изключване на Израел от музикалното събитие поради войната в Газа , оповестява ДПА.

„ Европейският съюз за телевизия и радиоразпръскване (EBU) се ангажира да подсигурява, че състезанието за ария „ Евровизия “ остава неполитическо събитие, което сплотява публиката по света посредством музиката “, обявиха уредниците в отговор на питане на ДПА до централата на EBU в Женева в четвъртък. 

Това е конкурс за малките екрани, а не за държавни управления, се споделя още в известието.

Swedish Left Party: Exclude Israel from Eurovision

– It's not the right signal for Sweden to give such a state a place on the stage, says the Swedish Left Party leader Nooshi Dadgostar.
— The Nordic Times (@nordictimes_com)
Финалът на песенния конкурс „ Евровизия “ ще се организира на 11 май в южния шведски град Малмьо. 

Комисиите разгледаха листата на участниците и потвърдиха, че Израел дава отговор на всички условия за присъединяване. Израелската социална телевизия взе участие в състезанието от 50 години.

В разнообразни страни, изключително в обществените мрежи, се надигнаха гласове, призоваващи Израел да бъде изключен от тазгодишното издание на „ Евровизия “. 

Става въпрос за дейностите на Израел в линията Газа след терористичната офанзива на палестинската ислямистка организация " Хамас ". Израел е подложен на критика на първо място за цивилните жертви.

Във Финландия да вземем за пример стотици музиканти и други представители на музикалната промишленост неотдавна приканиха телевизионната компания Yle да окаже напън върху Европейския съюз за телевизия и радиоразпръскване в това отношение. 

В няколко страни също по този начин имаше апели за протест на „ Евровизия “, в случай че Израел бъде позволен до присъединяване.

Nyheter Idag: Israel portas inte från Eurovision
— Nyhetsbot (@BraNyheter)
Тази година 68-ата „ Евровизия “ се организира в Швеция, защото певицата Лорийн завоюва миналогодишния конкурс за скандинавската страна в Ливърпул с песента Tattoo. 

В началото на декември Европейският съюз за телевизия и радиоразпръскване разгласява лист с 37 участващи телевизионни оператори - измежду тях е и израелският KAN.

След пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през 2022 година Европейският съюз за телевизия и радиоразпръскване разгласи, че нито един съветски реализатор няма да бъде позволен до присъединяване в „ Евровизия “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР