Организаторите на отборната тенис надпревара АТР Къп съобщиха, че Австрия

...
Организаторите на отборната тенис надпревара АТР Къп съобщиха, че Австрия
Коментари Харесай

Тийм се отказа, но Австрия продължава в АТР Къп. България остава първа резерва

Организаторите на отборната тенис конкуренция АТР Къп оповестиха, че Австрия остава в шампионата, макар отказването на първата ракета на страната Доминик Тийм.

Вчера (19 декември) австриецът разгласи, че няма да играе, защото е настинал и избира да се изолира, до момента в който се възвърне изцяло. По този метод ще има време и да влезе в по-добра форма за старта на сезона след интервенцията на китката, която претърпя.

" Австрия остава в АТР Къп, макар травмата на Тийм ", се споделя в известие на на конкуренцията.

Снимка: Instagram

Това значи, че тимът на страната ни остава на позицията първа запаса. Според профилирания уебсайт Tenniskafe, България ще играе в конкуренцията, единствено в случай че Стефанос Циципас (Гърция) или Николоз Басилашвили (Грузия) разгласят отричане.

На мястото на Тийм ще влезе Денис Новак, който е номер 119 в света. Австрия е в една група с Русия, Италия и домакинът Австралия.

Снимка: atpworldtour.com

Българският отбор взе присъединяване в конкуренцията през 2020 година, като първата ни ракета Григор Димитров разгласи, че има подготвеност да се включи и в шампионата през 2022 година При първото си присъединяване българите - Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев, оставиха отлични усещания, постигайки победи над Англия и Молдова с по 2:1.

Снимка: Instagram
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР