Организаторите на Летните олимпийски игри в Париж 2024 приветстваха решението

...
Организаторите на Летните олимпийски игри в Париж 2024 приветстваха решението
Коментари Харесай

Шефът на организационния комитет на ЛОИ Париж 2024: Приветсваме и уважаваме решението на МОК за спортистите от Русия и Беларус

Организаторите на Летните олимпийски игри в Париж 2024 приветстваха решението на Международния олимпийски комитет (МОК) за това неутрални спортисти от Русия и Беларус да се включат в най-големия състезателен конгрес.

В изявление за организация " Ройтерс " шефът на организационния комитет Игрите във френската столица Тони Естанге показа, че той и неговият екип почитат това решение и ще посрещнат всички състезатели от тези две страни, които дават отговор на изискванията на МОК.

" Като учредителен комитет, ние приветстваме и почитаме това решение. Ние ще посрещнем тези спортисти... да вземат участие в границите на разпоредбите, които са посочени, което значи без флагове, без химни, без публични лица, без отборни спортове. Така че тези делегации ще бъдат доста дребни, само че ще бъдат добре пристигнали в Париж 2024 година ", разяснява Естанге.

Припомняме ви, че предходната седмица от МОК взеха решение да допусне до Олимпийските игри в Париж 2024 общо 11 спортисти от Русия и Беларус, които са удостоверили, че не поддържат съветската инвазия в Украйна. Всички те ще вземат участие в самостоятелни спортове под безпристрастен байрак, като от МОК са взели решение, че знаме, химн, цветове или всевъзможни други идентификации на Русия или Беларус няма да бъдат показвани по време на Игрите.

В същото време нито едно съветско или белоруско държавно управление или държавен чиновник няма да бъде поканен или упълномощен за Париж 2024.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР