Олимпийският огън по своя път преди откриването на летните Игри

...
Олимпийският огън по своя път преди откриването на летните Игри
Коментари Харесай

Кметът на Париж разкри част от маршрута на олимпийския огън

Олимпийският огън по своя път преди откриването на летните Игри в Париж ще премине около мястото на ислямистката офанзива през 2015-а година – тъкмо против концертната зала " Батаклан ", както и около Мемориала Шоа като част от маршрута си в града, разгласи кметът на френската столица Ан Идалго.

" Този факел е обръщение за мир, обръщение за другарство сред народите, което би трябвало да бъде още по-силно във време, когато светът е в толкоз тежко положение “, сподели Идалго пред телевизия France 2 TV.

Тя приказва от родното място на и ще бъде отвеян в Марсилия на 8 май. А по-късно щафетата с огъня последователно ще се доближава към Париж преди церемонията по откриването на 26-и юли.

В Париж факелоносците ще минат и около исторически забележителности като площад " Плас дьо ла Конкорд " и Народното събрание, само че през работническите квартали, в това число Белвил или Порт дьо ла Шапел на изток и на север, сподели още 64-годишната кметица от Социалистическата партия.

А самото Кметство на Париж, което е хазаин на пламъка на 14 юли, когато Франция чества Деня на Бастилията, ще остане отворено през цялата нощ и по този начин „ посетителите и жителите ще могат да видят този знак на братството сред всички хора по света “, добави тя.

Въпросният Мемориал Шоа е отдаден на еврейската история по време на Втората международна война и е музей на Холокоста в Париж. Сградата се намира в 4-ти регион на Париж, в квартал Маре, който е бил обитаем с еврейско население към началото на Втората международна война.

Трагедията от 13 ноември 2015-а година се случи, когато група въоръжени ислямисти се насочиха към концертната зала Батаклан, както и към питейните заведения и заведенията за хранене в региона на стадион Стад дьо Франс, а общо 130 индивида откриха гибелта си в тази нощ и по-късно в лечебните заведения.

Френският президент Еманюел Макрон сподели в понеделник, че ще се стреми да реализира помирение, когато се организират надпреварите на Олимпийските игри, имайки поради спора в Близкия изток, както и войните в Украйна и Судан.

En direct d`Olympie, Anne Hidalgo affirme que Paris et les infrastructures des sont prêts et promet qu`elle se baignera bien dans la Seine d`ici " fin juin ".
— Telematin (@telematin)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР