Възможността за преместване на церемонията по откриване на Олимпийските игри

...
Възможността за преместване на церемонията по откриване на Олимпийските игри
Коментари Харесай

Организаторите на Париж 2024 никога не са дискутирали преместване на церемонията по откриване на Стад дьо Франс

Възможността за пренасяне на церемонията по разкриване на Олимпийските игри в Париж на стадион " Стад дьо Франс " е извънредно дребна, осведомиха от френското издание Le Parisien, базирайки се на собствен източник от консорциума, който е притежател на оборудването.

Припомняме ви, че по-рано през днешния ден президентът на Франция Еманюел Макрон разгласи, че е допустимо тържественото събитие да бъде преместено от крайбрежията на река Сена на стадиона поради опасения за сигурността на спортистите и публиката.

" Това е тематика, която в никакъв случай не е била обсъждана преди и в никакъв случай не сме били помолени да се подготвим за нея ", споделя вътрешен източник на консорциума " Стад дьо Франс ", който ще съобщи ключовете за пространствата на оборудванията на 1 юни в Париж 2024 година

Думите на Макрон се оказаха изненадващи даже за хората от организационния комитет на Игрите, като един от тях даже съобщи, че до момента не е работено по сюжет, при който церемонията по разкриване да се организира на стадиона, ситуиран в Сен Дени и дефинира изказването на президента като " догадка ".

Emmanuel Macron a annoncé que la cérémonie d`ouverture des JO pourrait si besoin être rapatriée au Stade de France.

Mais cette idée paraît très improbable. On vous explique pourquoi ️
— Le Parisien (@le_Parisien)

Любопитната детайлност е, че по проект " Стад дьо Франс " би трябвало да одобри церемонията по закриването на Олимпийските игри в Париж 2024, което поражда въпроси за какво това не може да се случи и с тази на откриването, която ще се състои на 26 юли.

На първо място аргументите това да не са случи са чисто логистични, тъй като оборудването би трябвало да одобри дуели от шампионата по ръгби 7 за мъже и дами сред 24 и 30 юли, а на 1 август стартират и надпреварите по лека атлетика.

С оглед на всички тези събития все още наподобява невероятно " Стад дьо Франс " да одобри церемонията по откриването, а за това алармира още през януари междуведомственият пратеник на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж Мишел Кадо в изказване пред Сената.

" Вече има планувани събития на " Стад дьо Франс " и по тази причина не е допустимо да си представим сходно нещо. Ние не осъзнаваме, само че техническите изследвания за преместването на церемонията, подготовка на прехода към лекоатлетическите събития, логистични действия, обезпечаване на сигурност... ", разяснява тогава Кадо.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР