Организаторите на инициативата информират, че тази подкрепа може да бъде

...
Организаторите на инициативата информират, че тази подкрепа може да бъде
Коментари Харесай

Нидерландци с апел за подкрепа на Украйна в плувния маратон Галата - Варна

Организаторите на самодейността осведомят, че тази поддръжка може да бъде да изразена по 3 разнообразни метода – като вземат участие в плувния маратон, като спонсорират плувец, който е склонен да се състезава в помощ за Украйна, или да преведат средства, без да обвързват дарението с маратона - посредством уеб страницата  https://whydonate.nl/fundraising/swimming-for-ukraine-kharkiv, където би трябвало да употребяват бутона Donate.

Желаещите да се включат в благотворителната самодейност могат да изпратят имейл на [email protected] или [email protected] (Мирела Донкова – основен специалист в отдел „ Протокол и интернационално съдействие " в Община Варна). Събраните средства в границите на акцията ще бъдат употребявани за оказване на филантропична помощ - обезпечаване на медицински консумативи, за хората от Харков.

Парите, дарени от варненци, ще бъдат добавени към към този момент събраните средства по време на събитието " Плуване с идея за Украйна " в Дордрехт, извършено на 4-ти юли. В надпреварата в Нидерландия участваха 33 плувци. Те съумяха да съберат 3882.88 евро, Община Дордрехт добави още 1117.12 евро. Крайната събрана сума в Дордрехт все още е 5 000 евро. По време на спортното събитие в Нидерландия бе оповестена премия за плувец, преплувал най-вече 25-метрови пътеки за 30 минути. Спечели я 18-годишният Нейтън Янсен. Той съумя да преплува 2375 метра за 30 минути и ще взе участие в маратона Галата – Варна. Нейтън дружно с 21-годишната си сестра Изабел ще плува за Украйна във Варна на 7 август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР