Организаторите на Формула 1 обявиха, че в резултат на подписано

...
Организаторите на Формула 1 обявиха, че в резултат на подписано
Коментари Харесай

Формула 1 със старт в Мелбърн най-малко до 2035 година

Организаторите на Формула 1 оповестиха, че вследствие на подписано съглашение за удължение на съдействието с Australian Grand Prix след 2025 година, съревнование от календара на шампионата в Мелбърн ще има минимум до 2035 година.

Новото десетгодишно съглашение планува също по този начин и спортни уикенди за Формула 2 и Формула 3, като те ще стартират да се провеждат в Мелбърн за първи път от идната година.

От Формула 1 споделят, че по време на тазгодишното издание на Гран при на Австралия през април, пистата Албърт Парк е била посетена от повече от 419 000 индивида, което е било рекорден индикатор за уикенд спортно събитие на територията на страната.

"За мен е наслаждение да потвърдя, че Мелбърн и пистата Албърт Парк ще продължат да бъдат в календара на Формула 1 до 2035 година ", разяснява Стефано Доменикали, президент и изпълнителен шеф на Формула 1. "Състезанието постоянно е било измежду обичаните на почитателите, водачите и тимовете и Мелбърн е необикновен и изпълнен с живот световен град, който си подхожда съвършено с нашия спорт ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР