Организаторите на деветия коледен гимнастически фестивал от клубовете Нюанс –

...
Организаторите на деветия коледен гимнастически фестивал от клубовете Нюанс –
Коментари Харесай

Деветият коледен гимнастически фестивал дари близо 1500 лева на децата със Синдром на Даун трениращи гимнастика

Организаторите на деветия коледен гимнастически фестивал от клубовете Нюанс – НСА (художествена гимнастика) и Ахат-М (аеробика) подариха близо 1500 лв. на децата със Синдром на Даун трениращи гимнастика.

Средствата бяха събрани от благотворителната продажба на рисунки направени от децата участващи в проявата, която се организира събота и неделя в многофункционалната зала на Национална спортна академия „ Васил Левски “.

Със събраната сума ще бъде закупена екипировка, която ще бъде дарена на Федерацията за приспособена физическа интензивност с президент Слав Петков.
Носителката на сребърен орден от международното състезание по художествена гимнастика за спортисти със Синдром Диляна Попова изигра съчетанието си с бухалки, с което завоюва оценката на шампионата в Южна Африка.

В конкуренцията присъединяване взеха над 700 деца от 10 клуба по художествена гимнастика, спортна гимнастика, аеробика и танци, които получиха медали и дарове, а най-атрактивните и добре изпълнени композиции бяха отличени със специфични награди.

Проявата се организира с поддръжката на Българската федерация спорт за всички, Национална спортна академия „ Васил Левски “, по " Програма за развиване на спорта за всички " на Министерството на младежта и спорта и в осъществяване на Националната стратегия за физическа интензивност и развиване на българското население.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР