Организаторът и пряк извършител на убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска

...
Организаторът и пряк извършител на убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска
Коментари Харесай

Задържаха в Турция издирвания за убийството на 14-годишното момиче в РСМ

Организаторът и директен причинител на убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска от Скопие и 74-годишният Панче Жежовски от Велес Люпчо Палевски- Палчо е задържан в Турция, заяви на изключителна конференция министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски. 

Във вторник Министерство на вътрешните работи в Северна Македония издаде интернационална заповед за Палевски, който след убийството на момичето е отпътувал с автомобил за Белград, а ден по-късно, с различен автомобил е минал директно през територията на България и е влезнал в Турция. Шофьорът, който е превозил Палевски през България е задържан, оповестиха по-рано от прокуратурата, а министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски благодари на сътрудниците си от Сърбия, България, Турция и Хърватия за оказаното подпомагане.

Палевски е арестуван  в турския град Балъкесир, а процедурата по му е почнала, заяви Спасовски. По думите му делото слещу петимата обвинени за двете убийства е с размер 100 страници е импортирано в прокуратурата. По него упрекнати са 5 индивида, от които един за образуване и осъществяване на похищение и ликвидиране, трима за съучастничество в похищение и ликвидиране и  един за оказване на помощ при похищение.

Полицията е открила  два револвера, за които експертиза би трябвало да се удостовери дали са оръжията с които са осъществени убийствата, разгласи Спасовски. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР