Органите за сигурност в Русия успяха кардинално да намалят терористичната

...
Органите за сигурност в Русия успяха кардинално да намалят терористичната
Коментари Харесай

Тази година в Русия са предотвратени 32 атентата

Органите за сигурност в Русия съумяха " съществено да понижат терористичната опасност " - за 11-те месеца на тази година бяха предотвратени 61 закононарушения, свързани с тероризма, в това число 32 атентата. Това съобщи съветският президент Владимир Путин във видеообръщение по случай отбелязвания през днешния ден в страната Ден на служителя от органите за сигурност, заяви ТАСС.

Професионалния си празник празнуват през днешния ден чиновниците от Федералната работа за сигурност, Службата за външно разузнаване, Федералната работа за защита и други организации по сигурността в Руската федерация.

През последните 11 години в Русия бяха предотвратени над 200 атентата, а закононарушенията, свързани с тероризма, понижиха неведнъж, " само че проблемите към момента са доста ", уточни президентът.

Путин настоя битката с терора да се води твърдо и безкомпромисно. Сложната интернационална конюнктура, характерът и мащабът на днешните опасности и провокации постановат нараснали условия към активността на специфичните служби, акцентира той.

В слово пред конгрес на ръководещата партия " Единна Русия " през август президентът посочи, че Русия има ефикасни благоприятни условия да брани своите жители от интернационалния тероризъм. Той предизвести, че тази опасност не е ликвидирана, което изисква извънредно съществено отношение.

Според оценка на Путин, Русия е на практика единствената страна, съумяла да ликвидира бандитската незаконна мрежа на своя територия. В последно време обаче държавният водач обръща огромно внимание на рисковете, създавани за прилежащите страни от терористичните групировки, настоящи в Афганистан.

Той позволява, че терористите може би ще се опитат да дестабилизират обстановката в близките страни, в това число в страни от Оперативно-наблюдателно дело, даже да нахлуят в тях.

Затова съгласно Путин съветските сили за сигурност би трябвало непрекъснато да наблюдават ситуацията по границата с Афганистан и да бъдат подготвени за отпор при положение на терористични набези, прибавя организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР