Органите на реда в Чепеларе разследват кражба на пари от

...
Органите на реда в Чепеларе разследват кражба на пари от
Коментари Харесай

Разбиха и ограбиха 3 църкви в Чепеларе

Органите на реда в Чепеларе проверяват кражба на пари от дарения и продажба на свещи от 3 църкви на територията на общината.

На 30 април в ръководството в Чепеларе е получена тъжба, от 46-годишен мъж от село Павелско, че входната врата на параклиса " Свето Богоявление " в околност " Баня " е била разрушена, а от храма липсват пари.

Три дни преди този момент в полицията е получена друга тъжба. 62-годишна жена още веднъж от Павелско обяснила на служителите на реда, че параклисът " Света Богородица ", на който тя е отговорник, също е бил разрушен.

Параклисът се намира в гробищния парк в селото. На място пристигнали униформени, които създали оглед. При огледа те открили, че е разрушена и входната врата на намиращ се в същия гробищен парк параклис " Свети Георги ". От него също липсвали пари, като вредите са в развой на изясняване.

Полицаите образували досъдебно произвеждане и по трите случаи. В хода на дейностите си криминалистите от Чепеларе открили, че евентуални причинители са 4 момчета сред 14 и 17 години, които са настанени в дом за деца, лишени от наставнически грижи, в село Нареченски бани.

Момчетата и различен път правили сходни действия. Кражбите от трите църкви били осъществени в друго съучастничество. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР