Органичният нетен ръст на приходите на Карлсберг Груп през 2018

...
Органичният нетен ръст на приходите на Карлсберг Груп през 2018
Коментари Харесай

Карлсберг Груп отчита силен ръст на приходите през 2018 г. и повишение на оперативната печалба с 11%


Органичният чист растеж на приходите на Карлсберг Груп през 2018 година е 6.5%, сподели оповестеният годишен финансов доклад на датската бирена компания, която в България е притежател на Карлсберг България АД с пивоварните Шуменско питие и Пиринско питие. Отчетеният чист растеж на приходите е 3% до 62,5 милиарда датски крони (8,3 милиарда евро) и растеж на оперативната облага с 11%. Нетната облага на компания се е нараснала от 1.259 милиарда датски крони (168.6 млн. евро) през 2017 година до 5,3 милиарда датски крони (711 млн. евро).

Финансово компанията продължава да се развива в положителна траектория трета поредна година, а през 2018 година е направила обилни вложения. Стратегически Карлсберг Груп е постигнала огромен прогрес във връзка с растежа и мощните резултати за крафт и специфичното питие, както и за безалкохолната бира.

„ Постигнахме доста мощни резултати за 2018 година В унисон с упоритостите ни за тактиката SAIL’22, подобрихме оперативната облага, маржовете и паричния поток, а в същото време намалихме дълга, даже повече от плануваното. Вложихме обилни запаси в нашите марки и действия, като продължаваме да се стремим към напредък и възстановяване на облагата през идващите години “, сподели изпълнителният шеф на Карлсберг Груп Кийс Харт.

Стратегията SAIL’22 се ползва от март 2016 година с упоритостта Карлсберг Груп да стане сполучлива, професионална и атрактивна бирена компания, която се стреми да предлага артикули с все по-високо качество на клиентите си.

Най-големият бранд на Карлсберг груп Tuborg пораства с 10% в следствие от огромен растеж в Индия и Китай. Tuborg бележи огромен растеж и в България (+37%), Сърбия, Дания, Норвегия и в Турция, където има лицензно произвеждане.

През 2019 година напъните на компанията ще бъдат ориентирани към по-нататъшно нарастване на органичния растеж на приходите, като в това време във фокуса остават успеваемостта, намаляването на разноските и финансовата дисциплинираност. Като районен приоритет се показва нарастването на чистите доходи и оперативната облага в Западна Европа, по-високия напредък в Азия посредством премиум марки и подсилване на пазарното водачество в Източна Европа.

В България компанията отбелязва поредна сполучлива година на локалния пазар, с растежи на пазарния си дял - както в размер (+3,5% по отношение на 2017 г.), по този начин и в стойност (+3,8% по отношение на 2017 г.) на фона на едва стагниращ общ бирен пазар. Общите финансови вложения на Карлсберг България за 2018 година доближават близо 17 млн. лева

Сред локалните марки на компанията е водачът в сектора – Пиринско, както и един от моторите на сегмента на локалните марки – Шуменско (по данни на организация Nielsen A/S).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР