Органът, който обединява европейските национални регулатори за поверителност, заяви в

...
Органът, който обединява европейските национални регулатори за поверителност, заяви в
Коментари Харесай

Евросъюзът създаде специално звено за ChatGPT след искане на Испания

Органът, който сплотява европейските национални регулатори за дискретност, съобщи в четвъртък, че е основал работна група за ChatGPT. Това е евентуално значима първа стъпка към обща политика за установяване на правила за дискретност на изкуствения разсъдък.

Ходът на Европейския комитет за отбрана на данните (ЕКЗД) с. За тази позиция немският комисар по отбрана на данните сподели, че може да бъде последвана в най-голямата стопанска система в Европа. Испанският контролен орган на AEPD съобщи в четвъртък, че също ще стартира авансово следствие на евентуални нарушавания на данните от ChatGPT.

ChatGPT, стратегия с изкуствен интелект, която притегли вниманието на обществеността със способността си да написа отговори бързо на необятен кръг от запитвания, се трансформира в най-бързо разрастващото се потребителско приложение в историята с над 100 млн. дейни консуматори месечно.

Тя в същото време повдига въпроси по отношение на закани това може да заплаши сигурността, поверителността и работните места.

 Ботът ChatGPT към този момент трансформира света, а хората му оказват помощ Ботът ChatGPT към този момент трансформира света, а хората му оказват помощ

Експерти, държавното управление на Съединени американски щати и няколко други европейски държавни управления също показаха угриженост поради все по-бързото въвеждане на ChatGPT и сходни артикули с изкуствен интелект. " Членовете на EDPB разискаха неотдавнашните насилствени дейности, подхванати от италианския орган за отбрана на данните против OpenAI във връзка с услугата ChatGPT ", се споделя в изказването. " ЕКЗД реши да сътвори специфична работна група за поощряване на съдействието и продан на информация по отношение на вероятни дейности по правоприлагане, осъществявани от органите за отбрана на данните. "

 Китай разгласи Китай разгласи " правила за социалистически изкуствен интелект " след чатбота на " Алибаба "

Източник от един народен регулатор, който пожела анонимност, защото не е акредитиран да приказва с медиите, сподели, че страните членки се надяват да съгласуват политическите си позиции, само че това ще отнеме време. Източникът сподели, че страните членки не се стремят да санкционират или основават правила, които ще обиден OpenAI, подкрепена от Microsoft, притежател на ChatGPT, а по-скоро да основат общи политики, които " са транспарантни ". Източникът сподели, че присъстващите на срещата в четвъртък включвали политически специалисти, които представяли отзиви и обменяли хрумвания, вместо да вземат решения.

ЕКЗД е самостоятелен орган, който следи разпоредбите за отбрана на данните в Европейския съюз и се състои от национални наблюдаващи за отбрана на данните. Организацията не може да бъде открита за коментар.

 Мъск, Харари и доста други: Спрете за малко плановете с изкуствен интелект Мъск, Харари и доста други: Спрете за малко плановете с изкуствен интелект

Обсъждането на ChatGPT беше добавено към дневния ред на органа след искане от Испания за разискване на въпроса по-рано тази седмица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР