Орехите намаляват неконтролируемия апетит и допринасят за чувство на ситост,

...
Орехите намаляват неконтролируемия апетит и допринасят за чувство на ситост,
Коментари Харесай

Още една причина да хапвате орехи по време на диета

Орехите понижават неконтролируемия вкус и способстват за възприятие на задоволеност, заяви в. " Дейли мейл ", базирайки се на американски учени.

Те провокират подобен резултат, като ускоряват мозъчната активност за надзор. Това значи, че хората стават по-дисциплинирани, когато ги изкушава нездравословна храна.

" Знаехме, че хората се усещат по-сити, откакто са яли орехи, само че се изненадахме от доказателствата, че ядките трансформират мозъчната активност и по този начин въздействат върху метода на хранене ", сподели доктор Оливия Фар, началник на екипа от медицинския център " Бет Израел Дикънес " в Бостън.

Учените са работили с 10 доброволци със затлъстяване на две 5-дневни сесии. През първата са им давали смути с 48 гр орехи всеки ден. Това е препоръчваното количество от Американската асоциация по диабет.

Във втората сесия доброволците са получавали смути със същата хранителна стойност и усет, само че без орехи. Направеното проучване с ядреномагнитен резонанс сподели, че орехите ускоряват мозъчната активност в регион, обвързван с контрола.

Доброволците са споделили също, че се усещат по-сити след напитката с орехи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР