Орбитата на Международната космическа станция беше коригирана и увеличена с

...
Орбитата на Международната космическа станция беше коригирана и увеличена с
Коментари Харесай

Орбитата на МКС беше повдигната с три километра

Орбитата на Международната галактическа станция беше поправена и увеличена с три километра преди полета на галактическия транспортен съд " Союз МС-25 ", заяви Роскосмос в събота.

Орбитата на Международната галактическа станция беше поправена и увеличена с три километра преди полета на галактическия транспортен съд " Союз МС-25 ", заяви Роскосмос в събота.

„ Днес орбитата на Международната галактическа станция беше поправена, с цел да подкрепи изстрелването на пилотирания галактически транспортен съд Союз MS-25 и кацането на Союз MS-24, планувано за пролетта на 2024 година “, се споделя в изказването.

Отбелязва се, че задвижващата система на товарния транспортен съд " Прогрес МС-26 ", свързан към сервизния модул " Звезда " на съветския сегмент на МКС, се е присъединила в 03.21 ч. московско време и по предварителни данни от Центъра за ръководство на полетите е работила за повече от 1050 секунди. В резултат на това междинната надморска височина на орбитата на станцията се усили с 3,04 километра и възлиза на 418,72 километра, заяви Роскосмос.

Изстрелването на пилотирания галактически транспортен съд " Союз МС-25 " от космодрума Байконур благодарение на ракетата-носител " Союз-2.1а " е планувано за 21 март. Основният екипаж включва съветския космонавт Олег Новицки , беларуския космонавт Марина Василевская и астронавта на НАСА Трейси Дайсън. За 2 април е планувано завръщането на Земята на Союз МС-24 с Новицки, Василевская и астронавта на НАСА Лорал О`Хара, който към този момент е на МКС.

В момента на МКС работят космонавтите на Роскосмос Олег Кононенко , Николай Чуб и Константин Борисов, астронавтите на НАСА Жасмин Могбели и Лорал О`Хара, астронавтът на Европейската галактическа агенция Андреас Могенсен и астронавтът на Японската галактическа организация Сатоши Фурукава.

По време на целия полет на МКС са осъществени 354 корекции на височината на нейната орбита, в това число 200 благодарение на моторите на галактическия транспортен съд " Прогрес ".

ПИ

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед11849Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед23504Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед68117Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед56172Валентин Вацев: Руската победа при Авдеевка - мотив за републиканците да откажат поддръжка на УкрайнаАлтернативен Поглед39442Вежди Рашидов: В новото време на демокрацията какъв брой паметника направихме, че да бутаме!? Нито един!Алтернативен Поглед375799Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед233689Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115226Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед98562Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93222Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четениВелислава Дърева4831Корнелианска вендета  Симеон Миланов  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР