Оранжев код за бурен вятър и значителни валежи е в

...
Оранжев код за бурен вятър и значителни валежи е в
Коментари Харесай

Оранжев код за бурен вятър и силни валежи и днес във Варна

Оранжев код за плевел вятър и обилни превалявания е в действие за цяла Източна България и северозападните региони през днешния ден, оповестява Национален институт по метеорология и хидрология.

Той е разгласен за областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Търговище, Шумен, Силистра, Разград и част от Русенска.

Жълт код е разгласен в областите Велико Търново, Габрово, Хасково, Кърджали и Стара Загора.

В останалата част от България не се чакат рискови метеорологични феномени, предава Бтв. 

От Министерството на околната среда и водите предизвестиха за вероятни наводнения в региона на реките Дунав, Камчия и Русенски Лом.

В Източна България още в утринните часове преваляванията ще спрат, към и след обяд облачността там ще се раздра и ще намалее. В западната половина от страната ще доминира слънчево време с по-значителни нараствания на облачността до обяд над масивите от Югозападна България. Максималните температури ще бъдат сред 5 и 10 градуса, по-ниски в Североизточна България; в София - към 6 градуса.

В планините преди обяд към момента тук-там ще има превалявания от сняг, само че към обяд преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Ще духа плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 2 градуса, на 2000 метра - към минус 3 градуса.

По Черноморието към момента има превалявания, само че до обяд ще спрат и облачността ще се раздра и ще намалее. Вятърът ще отслабне, само че ще се задържи мощен и краткотрайно плевел. Максималните температури ще бъдат сред 6 и 9 градуса. Температурата на морската вода е межди 10 и 16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР